Londra FTSE 100 endeksi haftayı kayıpla kapatacak

Londra FTSE 100 endeksi haftayı kayıpla kapatacak

Londra borsasında FTSE 100 endeksi haftayı yüzde 1'in üstünde kayıpla kapatmaya hazırlanıyor

A+A-

Londra borsalarında hisse senetleri, yatırımcıların Haziran ayında iç perakende satışlardaki düşüş sonrası satış geçmesiyle sert bir düşüş yaşadı. Aynı zamanda emtia fiyatlarındaki gerileme de piyasa hissiyatını olumsuz etkiledi.

FTSE 100 endeksi (FTSE) %0.6 düşerek haftayı kayıpla kapatmaya hazırlanıyor. Orta ölçekli şirketlerin yer aldığı FTSE 250 (FTMC) endeksi de saat 07:30 GMT itibarıyla %0.6 geriledi.

Kıymetli metal madencileri (FTNMX551030) endeksi %2.5 düşerek FTSE 100'ü aşağı çekti. Fresnillo (FRES.L) %5.4 değer kaybederek endeksin en alt sıralarında yer aldı. Bu düşüş, spot altın fiyatlarının %1'den fazla gerilemesiyle paralel olarak gerçekleşti.

Endüstriyel metal madencileri (FTNMX551020) endeksi, Çin'in teşvik önlemlerinin olmaması nedeniyle bakır fiyatlarının üç aydan uzun bir sürenin en düşük seviyesine gerilemesiyle %1.9 düştü.

Havacılık ve savunma hisseleri (FTNMX502010), genel düşüşler arasında %0.2'lik bir kazançla aykırı bir durum sergiledi. Bu artış, BAE (BAES.L) ve Babcock (BAB.L) gibi İngiliz savunma şirketlerinin üst düzey yöneticilerinin Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ile bir araya gelerek ülkenin Rusya ile olan çatışmasında askeri desteği artırma gereksinimini görüşmelerinin ardından geldi.

Yatırımcılar, Haziran ayında %1.2'lik bir düşüş gösteren iç perakende satış verilerini inceliyor. Bu düşüş, %0.4'lük bir azalma beklentisinin oldukça üzerinde gerçekleşti ve Ağustos ayında faiz indirimi beklentilerini %39'dan %43'e çıkardı. Bu veriler, İngiltere'de yavaşlayan ücret artışı ve İngiltere Merkez Bankası'nın %2'lik enflasyon hedefi ile ilgili son verileri takip ediyor.

Kişisel ürünler (FTNMX402040) ve perakende (FTNMX404010) hisseleri sırasıyla %2.8 ve %0.6 düştü.

Önümüzdeki hafta, odak noktası ABD ve İngiltere'deki kurumsal kazanç raporlarına kayacak. ABD'de enflasyon verileri, Federal Rezerv'in bir sonraki faiz indirimi kararından önceki son önemli veri seti olacak.

Londra'da, Hargreaves Lansdown (HRGV.L) hisseleri, dördüncü çeyrekte yeni müşterilerde ve net yeni iş hacminde güçlü bir büyüme yaşanmasına rağmen %1 değer kaybetti. LSEG Group'un (LSEG.L) hisseleri de, Workspace haber ve veri platformunun Cuma günü yaşanan ve dünya çapında kullanıcı erişimini etkileyen kesintinin ardından hafifçe düştü.

İlgili Haberler