McDonald's hack'lendi, Solana merkezli GRIMACE coin %98 eridi

McDonald's hack'lendi, Solana merkezli GRIMACE coin %98 eridi

Dolandırıcılar önce McDonald'sın Instagram hesabını hack'ledi, ardından GRIMACE coin'e para çekmek için McDonalds'ı kullandı. Kısa sürede 700 bin dolar toplayan dolandırıcılar tüm parayı sistemden çekip kaçtı.

A+A-

Kripto ekosistemi geçtiğimiz yıl memecoinlerde ve popülerliklerinde bir artış gördü. Yine de, bu çılgınlık, dikkatsiz yatırımcıları hedef alan bir dolandırıcılık dalgasına yol açtı. Bu eğilimin son kurbanı, Solana merkezli GRIMACE coin oldu.

McDonald's Instagram Hack'inden Sonra GRIMACE %400 Arttı

Olay, bilgisayar korsanlarının resmi McDonald's Instagram hesabına erişmesi ve platformu GRIMACE token'ını tanıtmak için kullanmasıyla başladı. Bilgisayar korsanları yanlış bilgi yayarak McDonald's'ın Solana blok zincirinde GRIMACE memecoin'i çıkardığını iddia etti.

Bu istenen etkiyi yarattı ve yatırımcılar hızla GRIMACE token'ına hücum ederek piyasa değerini 30 dakika içinde 500.000 $ gibi mütevazı bir seviyeden 25 milyon $ gibi ciddi bir seviyeye çıkardı.

Zirvede, tokenin fiyatı yaklaşık %400 artarak 0,0005110 $'lık başlangıç değerinden 0,02500 $'a ulaştı.

Ancak, coşku kısa sürdü. Token'ın yükselişinin ardından, GRIMACE'in arkasındaki anonim geliştiriciler projeyi aniden terk etti ve 700.000 $ 'dan fazla yatırımcı fonuyla kaçtı.

Hackerlar McDonald's'ın Instagram biyografisinde küstahça “Solana'daki 700.000 $ için teşekkür ederiz” şeklinde bir mesaj bile yayınladı.

Solana Fiyat Analizi

Öte yandan, Solana fiyatı Pazartesi gününden bu yana nispeten istikrarlı bir seyir izledi ve ayın başındaki düşüşten bu yılın Mart ayından bu yana en düşük nokta olan 109$ seviyesine doğru toparlandıktan sonra 138$ ile 142$ arasında yeni oluşan bir aralıkta işlem gördü.

Geçtiğimiz 24 saat içinde SOL, Bitcoin (BTC) ve Ethereum'un (ETH) sırasıyla yaklaşık %3 ve %2 artış göstermesine rağmen %0,9'luk hafif bir düşüş yaşayarak Salı günkü fiyatına kıyasla neredeyse hiçbir değişiklik kaydetmedi.

Bu fiyat hareketi eksikliği, CoinGecko verilerine göre son 48 saat içinde işlem hacminin %14'lük bir düşüşle 2,2 milyon dolara gerilemesiyle de kanıtlandığı üzere, geçtiğimiz hafta piyasadaki beşinci en büyük kripto para birimine çok az talep olduğunu gösteriyor.
 

İlgili Haberler