Meta, gözlük devi Ray-Ban'ın üreticisini satın almaya hazırlanıyor

Meta, gözlük devi Ray-Ban'ın üreticisini satın almaya hazırlanıyor

Meta, dünya devi gözlük markası Ray-Ban'ın üreticisi EssilorLuxottica'nın %5 hissesini satın almak için görüşüyor.

A+A-

Wall Street Journal'ın Perşembe günü konuyla ilgili bilgi sahibi kişilere dayandırdığı haberine göre Meta Platforms Ray-Ban akıllı gözlüklerinin üretim ortağı EssilorLuxottica'nın yaklaşık %5 hissesini satın almak için görüşmeler yürütüyor.

Reuters'ın LSEG verilerine dayanarak yaptığı hesaplamalara göre, dünyanın en büyük gözlük şirketinin hissesi, 86,50 milyar euro'luk son piyasa değerine göre 4,33 milyar euro (4,73 milyar dolar) değerinde olabilir.

Apple gibi teknoloji devlerinin artırılmış ve karma gerçeklik teknolojilerine dayalı son teknoloji cihazlar yaratmak için milyonlarca yatırım yaptığı bir dönemde, potansiyel anlaşma Meta'ya akıllı gözlüklerin yol haritası üzerinde daha fazla kontrol sağlayabilir.

EssilorLuxottica'nın Paris'te işlem gören hisseleri raporun ardından %3 artarken, Meta %1,2 değer kazandı. Gözlük şirketi 2018 yılında Fransız Essilor ve İtalyan Luxottica'nın birleşmesiyle kuruldu. Luxottica'nın merhum kurucusu Leonardo Del Vecchio'nun ailesine ait holding şirketi Delfin, yaklaşık %33'lük hissesiyle şirketin en büyük yatırımcısı konumunda.

İlk olarak 2021 yılında piyasaya sürülen Ray-Ban Meta akıllı gözlükler, Meta'nın tüketici ürünleri portföyünün önemli bir parçası oldu. EssilorLuxottica CEO'su Francesco Milleri bu hafta başında yaptığı açıklamada, geçtiğimiz Ekim ayında piyasaya sürülen yeni nesil Ray-Ban Meta akıllı gözlüklerin birkaç ay içinde eskilerinin iki yılda sattığından daha fazla sattığını söyledi. Analistler, bir Meta AI asistanı içeren ve bir kullanıcının gördüklerini doğrudan Facebook ve Instagram'a canlı yayınlayabilen en yeni nesil gözlükler hakkında olumlu görüş bildirdiler.

Bernstein analistleri bu ayın başlarında yaptıkları açıklamada "Meta'nın Ray-Ban Akıllı Gözlüklerinin ürün pazarına uyum sağlamaktan sadece bir ya da iki nesil uzakta olabileceğine inanıyoruz" dedi.

WSJ raporuna göre, gözlüklerin üçüncü neslinin 2025 tatil alışveriş sezonuna kadar hazır olması bekleniyor.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler