Meta kullanıcılarının yapay zeka karakterlerini oluşturacak

Meta kullanıcılarının yapay zeka karakterlerini oluşturacak

Teknoloji devi Meta, kullanıcıların özel yapay zeka karakterleri oluşturmasına izin verecek.

A+A-

Meta Platforms, Pazartesi günü kullanıcıların kişiselleştirilmiş yapay zeka sohbet robotları oluşturmasına, paylaşmasına ve tasarlamasına olanak tanıyan AI Studio adlı yeni bir aracı kullanıma sunacağını açıkladı.
Meta, AI Studio'nun kullanıcıların özelleştirilmiş AI karakterleri oluşturmasına ve ayrıca Instagram içerik oluşturucularının yaygın DM sorularını ve hikaye yanıtlarını ele alabilen yapay zeka karakterlerini "kendilerinin bir uzantısı olarak" kullanmasına olanak tanıyacağını söyledi. Kullanıcılar yapay zeka karakterlerini sosyal medya devinin çeşitli platformlarında paylaşabilecekler.

Yeni araç, Meta'nın geçen hafta piyasaya sürdüğü çoğunlukla ücretsiz yapay zeka modellerinin en büyük sürümü olan, birden fazla dilde kullanılabilen ve OpenAI gibi rakiplerinin ücretli modelleriyle rekabet eden performans ölçümlerine sahip Llama 3.1 ile oluşturuldu.

Reuters'in Temmuz ayı başlarında özel olarak bildirdiğine göre, ChatGPT üreticisi OpenAI, sunduğu model türlerinin gelişmiş muhakeme yetenekleri sunabileceğini göstermek için yarışırken, ayrıntıları OpenAI içinde bile sıkı bir şekilde gizli tutulan "Strawberry" kod adlı bir proje üzerinde çalışıyor.


İlgili Haberler