Mia Teknoloji'den (MIATK) Katarlı şirket ile dev anlaşma

Mia Teknoloji'den (MIATK) Katarlı şirket ile dev anlaşma

Mia Teknoloji, Katarlı bir şirket ile 7 milyar dolarlık alana hitap edecek anlaşma imzaladığını duyurdu

A+A-

Son dönemde yaptığı anlaşma ve aldığı ihaleler ile adından söz ettiren Mia Teknoloji, yine çok konuşulacak bir anlaşmaya daha imza attı. Mia Teknoloji'den yapılan açıklamaya göre, Katar'da bulunan uluslararası bir holding şirket olan Integrated Intelligence Services and Trading W.L.L. (IIS Holding) arasında, Körfez ülkelerinde, 7 milyar dolarlık pazara dönük iş yapılacak bir anlaşma imzalandı.

Anlaşmanın KAP'ta duyurulması ile birlikte 26 Temmuz'daki son kapanışına oranla yüzde 1 civarında primle işlem gören MIATK hisselerindeki artış oranı yüzde 8'e yükseldi

Şirketin konu ile ilgili KAP'a yaptığı bildirim şöyle:

Şirketimiz ile merkezi Katar'da bulunan uluslararası bir holding şirket olan Integrated Intelligence Services and Trading W.L.L. (IIS Holding) arasında, 29/07/2024 tarihinde; Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Katar başta olmak üzere Körfez Ülkelerinde kamu ve özel sektör projelerinde iş birliği yapmak, Mia Teknoloji Anonim Şirketi'nin ürettiği teknolojileri bu ülkelerde pazarlamak, tanıtmak ve iş geliştirme faaliyetlerinde bulunmak üzere bir iş birliği ve gizlilik sözleşmesi imzalanmıştır.

IIS Holding, küresel çapta özellikle finans, bankacılık, sağlık bilişim ve teknoloji alanlarında projeler ve yatırımlar yürütmektedir. Holding'in faaliyet konuları arasında ayrıca savunma, mobilite, entegre tesis, enerji, yatırım, ticaret ve e-dönüşüm de bulunmaktadır.

Yapılan anlaşma ile sayılan sektörlerde ilk aşamada Körfez Ülkelerinde yaklaşık 7 milyar dolarlık bir iş hacmine hitap edilecektir. Şirketimizin ihracat ve iş geliştirme stratejileri doğrultusunda elde edilen bu başarı ile önümüzdeki dönemde, büyüyen ve gelişen Körfez Pazarında daha etkin olunması ve nitelikli iş geliştirme faaliyetlerinin büyüyerek sürdürülmesi planlanmaktadır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

MİA TEKNOLOJİ FİNANSAL DURUM TABLOSU

ff-007.jpg

İlgili Haberler