Microsoft disk sürücüsüz tamamen dijital Xbox konsollarını tanıttı

Microsoft disk sürücüsüz tamamen dijital Xbox konsollarını tanıttı

Yazılım devi Microsoft, yeni nesil oyun konsolu Xbox modellerini görücüye çıkardı. Bu konsollar tamamen disk sürücüsüz olacak ve daha uygun bir fiyatla gelecek.

A+A-

Microsoft Pazar günü Xbox Series X ve S konsollarının tamamen dijital yeni versiyonunu ve "Call of Duty "nin bir sonraki bölümü de dahil olmak üzere bir düzineden fazla oyunun fragmanını tanıtarak yıllık Xbox Games Showcase'i başlattı.

Games Showcase, oyun endüstrisinin gerileme yaşadığı ve yayıncıların daha düşük satışlar, işten çıkarmalar ve stüdyo kapatmalarla boğuştuğu bir dönemde Xbox ve Microsoft için çok önemli bir zamanda geldi.

Microsoft, Xbox Series X ve S konsollarının disksiz bir versiyonu ve Series X'in 2 terabayt depolama alanına sahip özel bir sürümü de dahil olmak üzere üç oyun konsolunu sergiledi.

Donanım yenilemesi, Xbox'ın Sony'nin PlayStation 5 ile rekabet eden konsollarının satışlarını artırmasına yardımcı olabilir.

Sergilenen oyunlar arasında uzun süredir devam eden "Doom" serisinin son oyunu "Doom: The Dark Ages" ve Xbox'ın en popüler oyunlarından biri için beş yıllık bekleyişi sona erdiren en yeni "Gears of War" oyununun ön gösterimi de yer aldı.

Aralarında yeni "Doom" ve "Call of Duty "nin de bulunduğu çok sayıda oyunun lansman gününde Xbox Game Pass'te yer alacak olması, Microsoft'un nispeten daha yumuşak bir ekonomiyle boğuşan tüketicileri cezbetmeye çalışırken abonelik hizmetine büyük yatırımlar yaptığını gösteriyor.

Oyun Vitrini'ni Activision Blizzard'ın stüdyolarından Ekim ayında piyasaya sürülmesi planlanan yeni "Call of Duty: Black Ops 6 "nın özelliklerini, karakterlerini ve oynanışını vurgulayan özel bir özellik izledi.

Geliştiriciler Treyarch ve Raven software, 1990'ların başında geçen oyunun senaryo bölümünden klipler göstererek oyuncuların her yöne sprint atabilmesine olanak tanıyan yeni hareket sistemi ve hayranların favorisi "Zombies" moduna bir bakış gibi özellikleri tanıttı.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler