Microsoft'tan İtalya'ya 5 milyar dolarlık yapay zeka yatırımı

Microsoft'tan İtalya'ya 5 milyar dolarlık yapay zeka yatırımı

Microsoft, İtalya'daki bulut ve yapay zeka altyapısı için önümüzdeki iki yıl içinde yaklaşık 4,75 milyar dolar harcamayı planlıyor.

A+A-

Microsoft İtalya özelinde yapay zeka ve bulut altyapısına 4,75 milyar dolarlık yatırım planlıyor. Microsoft yaptığı açıklamada, hiper ölçekli bulut ve yapay zeka veri merkezi altyapısını büyütmek için yaklaşık 4,75 milyar dolara eşdeğer 4,3 milyar euro harcamayı ve 2025 yılı sonuna kadar 1 milyondan fazla İtalyan'a dijital beceri eğitimi vermeyi planladığını söyledi. 

Microsoft, bu yatırımın bugüne kadar İtalya'ya yaptığı en büyük yatırım olacağını ve Kuzey İtalya bulut bölgesini Microsoft'un Avrupa'daki en büyük veri merkezi bölgelerinden biri haline getireceğini söyledi. 

İtalya Başbakanı Giorgia Meloni'nin Çarşamba günü Roma'da Microsoft Başkanı Brad Smith ile bir araya geldiğini açıklayan İtalya hükümeti, Meloni'nin ülkedeki artan yapay zeka talebini destekleyecek ve İtalya'nın “Akdeniz'de dijital bir merkez olarak” rolünü güçlendirecek bu yatırımı memnuniyetle karşıladığını belirtti. 

İlgili Haberler