Microsoft'un yapay zekası güvenlikte sınıfta kaldı, çıkışı ertelendi

Microsoft'un yapay zekası güvenlikte sınıfta kaldı, çıkışı ertelendi

Yazılım devi Microsoft, yapay zeka özelliklerinden biri olan Recall özelliğini güvenlik sıkıntıları olduğu gerekçesiyle çıkışını erteledi.

A+A-

Teknoloji devi Perşembe günü yaptığı açıklamada, Microsoft'un, bilgisayar kullanımını takip eden yapay zeka destekli bir özellik olan "Recall "u önümüzdeki hafta yeni bilgisayarlarıyla birlikte kullanıma sunmayacağını ve bunun yerine daha küçük bir grupla önizleme yapacağını söyledi.
Recall özelliği, web'de gezinmeden sesli sohbetlere kadar her şeyi izleyerek, kullanıcının aylar sonra bile yaptığı bir şeyi hatırlaması gerektiğinde arayabileceği, bilgisayarda depolanan bir geçmiş oluşturuyor.

Microsoft bir blog yazısında, Geri Çağırma özelliğinin 18 Haziran'da Copilot+ PC kullanıcıları için genel kullanıma sunulmak yerine önümüzdeki haftalarda Windows Insider Programında (WIP) yalnızca bir önizleme için kullanıma sunulacağını söyledi.
Redmond, Washington merkezli şirket, bu kararın "tüm müşteriler için güvenilir, güvenli ve sağlam bir deneyim sunma ve özelliği tüm Copilot+ PC kullanıcılarına sunmadan önce ek geri bildirim alma taahhüdümüzden kaynaklandığını" söyledi.

Copilot+ PC'ler, Microsoft'un Mayıs ayında tanıtılan yapay zeka (AI) özelliklerine sahip bir kişisel bilgisayar kategorisidir. WIP, milyonlarca "en büyük Windows hayranının" işletim sistemi için gelecek özellikleri önizlemesine olanak tanıyan halka açık bir yazılım test programıdır.

Şirket, WIP topluluğundan gelen geri bildirimlerin ardından Recall önizlemesini yakında tüm Copilot+ PC'ler için kullanılabilir hale getirmeyi planladığını söyledi.

Bu özelliğin duyurulmasından kısa bir süre sonra gizlilik endişeleri gündeme gelmiş, bazı sosyal medya kullanıcıları bu özelliğin casusluğa olanak tanıyabileceğine dair korkularını dile getirirken, milyarder teknoloji uzmanı Elon Musk, bunu bir "Black Mirror bölümü" olarak adlandırmış ve ileri teknolojinin zararlı etkilerini araştıran Netflix dizisiyle karşılaştırmalar yapmıştı.

İlgili Haberler