MicroStrategy trilyon dolarlık değerlemeyle Bitcoin bankası olmak istiyor

MicroStrategy trilyon dolarlık değerlemeyle Bitcoin bankası olmak istiyor

MicroStrategy'nin kurucusu ve yönetim kurulu başkanı Michael Saylor, araştırma ve aracılık firması Bernstein'daki analistlerle yakın zamanda yaptığı bir röportajda, şirketin nihai hedefinin lider bitcoin bankası olmak olduğunu söyledi.

A+A-

MicroStrategy, 2020'den bu yana agresif bir şekilde bitcoin satın alarak, getirileri en üst düzeye çıkarmak ve birçok geleneksel yatırımdan daha iyi performans göstermek için borç ve öz sermayeden yararlandı. Firmanın geçen ay açıkladığı son Bitcoin satın alma işlemi sonrası toplamda, yaklaşık 9,9 milyar dolar maliyet ve 4 milyar dolar değerinde borç karşılığında, şu anda 15 milyar doların biraz üzerinde bir değere sahip olan 252.220 BTC'ye ulaştı.

Bu rakam, Bitcoin'in toplam 21 milyon arzının %1,2'sine denk geliyor ve MicroStrategy'yi dünyanın en büyük kurumsal Bitcoin sahibi yapıyor. Michael Saylor'ın tezi, Bitcoin'in 21. yüzyılın en iyi performans gösteren varlığı olduğunu savunuyor. Bitcoin'i, enflasyona karşı güçlü bir koruma ve uzun vadeli değer depolama için üstün bir araç sunan devrim niteliğinde bir dijital sermaye biçimi olarak görüyor.

Saylor, bitcoin'in volatilitesinin yüksek getiri arayan yatırımcıları cezbettiğine ve zamanla kurumsal ve bireysel portföyler için vazgeçilmez hale geleceğine inanıyor. Saylor'un liderliği altında firma bu teze kesinlikle inandığını gösterdi, peki eğer bu doğruysa ve MicroStrategy Bitcoin'de yüz milyarlarca doları olan büyük bir şirket haline gelirse ne olacak?

Bernstein dijital varlık lideri Gautam Chhugani Cuma günkü bir notta müşterilerine, Saylor'un MicroStrategy'yi öz sermaye, dönüştürülebilir, sabit gelirli ve imtiyazlı hisseler arasında Bitcoin sermaye piyasası araçları yaratma ana işinde bir bitcoin bankası olarak gördüğünü söyledi.

Chhugani, "Bu dünyadaki en değerli varlık. Hedef ise önde gelen bitcoin bankası veya tüccar bankası olmak ya da buna bir bitcoin finans şirketi diyebilirsiniz" dedi ve ekledi:

"20 milyar dolarlık dönüşüm, 20 milyar dolarlık imtiyazlı hisse senedi, 10 milyar dolarlık borç ve diyelim ki 50 milyar dolarlık bir tür borçlanma aracı ve yapı aracı elde edersek, 100-150 milyar dolarlık bitcoin'e sahip olacağız. Şirket %50 primle işlem görüyor, daha fazla volatilite ve ARR ile 150 milyar dolarlık bitcoin'e %100 prim veren bir şirket kurabilir ve en büyük opsiyon piyasasına, en büyük hisse senedi piyasasına sahip 300-400 milyar dolarlık bir şirket kurabiliriz"

İlgili Haberler