Moody's'den Türkiye'nin kredi notuna ilişkin yeni açıklama

Moody's'den Türkiye'nin kredi notuna ilişkin yeni açıklama

Geçen haftanın son işlem gününde Türkiye'nin kredi notunu sürpriz bir kararla iki kademe birden artıran ve kredi görünümünü de pozitif seyirde bırakan Moody's Türkiye'ye ilişkin yeni bir açıklama daha yaptı.

A+A-

Moody's ekonomistleri, Türkiye için pozitif kredi görünüm ve beklenen dezenflasyonun "daha fazla not artışını" beraberinde getirebileceğini ifade ettiler. CNBC-e'nin haberine göre Moody's, Cuma günü gerçekleştirdiği bu hamlesinin ardından bugün Türkiye hakkında yeni bir rapor yayımladı.

Yayımlanan raporda iki kademelik artışın Türkiye'nin yeni ekonomik programının güvenilirliğine 'destek' oluşturduğuna dikkat çeken ekonomistler, en büyük katalizörün 'dezenflasyon' başarısı olacağını vurguladı.

Kredi spreadlerinin tarihsel olarak bu durumu fiyatlandırdığı belirtilirken, güncel durumun Moody's açısından CDS'ler konusunda daha iyimser bakış açısına yol açtığı ifade edildi.

Moody's'in 2024 yıl sonu için yüzde 42,4 ve 2025 yıl sonu için yüzde 25,2'lik enflasyon tahminine raporda yer veren ekonomistler, pozitif kredi görünümü ve beklenen dezenflasyonun 'daha fazla not artışını' beraberinde getirebileceğini ifade etti.

İlgili Haberler