Morgan Stanley, 2025 ortasında Dolar'ın kaç TL olacağını açıkladı

Morgan Stanley, 2025 ortasında Dolar'ın kaç TL olacağını açıkladı

Morgan Stanley, TCMB'nin para politikası duruşu nedeniyle Türkiye'nin risk priminin düşeceğini öngördü

A+A-

Morgan Stanley, TCMB'nin para politikası duruşu nedeniyle Türkiye'nin risk priminin düşeceğini öngördü. 

Morgan Stanley, Türkiye'nin 5 yıllık CDS’lerinde (Risk Primi) 217 baz puan hedefiyle satış tavsiye etti. CDS'ler şu sıralarda 270 baz puan civarında seyrediyor. 

Morgan Stanley'in raporunda TCMB'nin para politikası duruşunun daha uzun süre sıkı kalmasını beklediğini belirterek maliye ve gelirler politikasının dezenflasyona desteğinin artmasının da etkili olacağını belirtti. 

Morgan Stanley analist ve ekonomistlerinin yayımladıkları raporda “Yetkililerin enflaysonda arınmaya olan bağlılığı faizin 2025 birinci çeyreğe kadar değişmeyeceği tahminimizi destekliyor” denildi.

Dolar 2025 ortasında 39 TL olacak

Raporda Türk lirası hakkında iyimser görüş korunarak, 2025 ortasında Dolar/TL ’nin 39 seviyesine yükseleceği tahmin edildi.

Türk bankalarının da değerlendirildiği raporda 2025’te daha düşük enflasyon, iyileşen marjlar ve öz sermaye karlılıkları ve düşük öz sermaye maliyeti ile bankalar için pozitif görüş belirtildi.

Analistler Akbank tavsiyesini “ağırlık artır” hedef fiyatını 96 TL, Garanti tavsiyesini “ağırlık artır” hedef fiyatını 160 TL, İş Bankası tavsiyesini “eşit ağırlık” ve hedef fiyatını 23,70 TL olarak belirledi.

Kurum, Türkiye 5 yıllık CDS’te 217 baz puan hedefiyle satış tavsiye etti.

İlgili Haberler