Morgan Stanley: Fransız Hisse Senetleri Alın, Seçim Riski Azaldı

Morgan Stanley: Fransız Hisse Senetleri Alın, Seçim Riski Azaldı

Morgan Stanley stratejistlerine göre yatırımcılar Pazar günkü erken parlamento seçimlerinin ikinci turundan önce Fransız hisse senetleri satın almalı.

A+A-

Morgan Stanley stratejistlerine göre yatırımcılar Pazar günkü erken parlamento seçimlerinin ikinci turundan önce Fransız hisse senetleri satın almalı çünkü piyasanın en olası iki sonuçtan birinde toparlanması muhtemel.

Morgan Stanley stratejistleri Marina Zavolock ve Regiane Yamanari Perşembe günkü bir raporda, Fransız tahvillerinin Alman tahvilleri üzerindeki getiri priminin, seçim çağrısının ardından zirve noktasından zaten daraldığını yazdı. Hisse senedi yatırımcılarının artık onların yolundan gitmesi ve ülkeye nüfuz kazandırması gerektiğini söylediler.

Marina Zavolock

Başkan Emmanuel Macron'un merkezci grubu ve Le Pen'e karşı çıkan sol ittifak, aşırı sağdaki muhalefetin bölünmesini önlemek ve hükümeti kurmak için yeterli sandalye kazanma şansını azaltmak amacıyla stratejik olarak 223 adayı seçim bölgelerinden çekti. Morgan Stanley'in yatırımcı anketi, hiçbir partinin çoğunluk için gereken 289 sandalyeyi kazanamayacağını gösterdi.

"Fransa'da kalan iki önemli seçim senaryosunun (çoğunluğun olmaması ve RN'nin mutlak çoğunluğu) her ikisinin de sonuçta Fransa ve daha geniş Avrupa hisse senedi endekslerinde bir toparlanmanın takip edeceğine inanıyoruz" diye yazdılar.

Zavolock ve Yamanari, Avrupa savunma hisselerinin, İtalyan bankalarının, Fransız borç veren BNP Paribas SA'nın, Fransız inşaat malzemeleri şirketi Saint-Gobain SA'nın ve kamu hizmeti sağlayıcısı Veolia Environnement SA'nın satın alınmasını tavsiye etti.

CAC 40 Endeksi yüzde 0,8 artışla 13:09'da 7.690,31 puana yükseldi. Paris'te Stoxx Europe 600 Endeksi'nin %0,6'lık kazancının üzerinde performans gösterdi.

Fransız gösterge endeksi, Macron'un 9 Haziran'da erken seçim çağrısı yaparak yatırımcıları şok etmesinden bu yana yüzde 3,9 oranında değer kaybederken, euro dolar karşısında zayıfladı ve Fransız tahvillerinin Alman tahvilleri üzerindeki getiri primi arttı. Hisse satışları Fransız hisse senetlerinin değerini 200 milyar Euro'dan fazla sildi.

Fransız OAT tahvillerinin getirisi, Fransa'nın kamu maliyesinin kötüleşeceği endişesiyle seçim çağrısı yapıldıktan sonra tahvillerden yaklaşık 85 baz puan daha fazla zirveye ulaştı. Morgan Stanley'den Lorenzo Testa, o zamandan bu yana yaklaşık 65 baz puana geri çekildiğini ve Pazar gününden sonra yaklaşık 60 baz puana kadar daha da sıkışabileceğini yazdı. Firmanın Wanting Low'u aynı notta, euronun %1 civarında kısa bir yükseliş yaşamasının muhtemel olduğunu belirtti.

Firma, hisse senedi yatırımcıları için olası en kötü sonucun sol Yeni Halk Cephesi'nin zaferi olacağını söyledi. Morgan Stanley, Ulusal Rallinin kazanması durumunda ekonomi politikası gündeminin geçmişte olduğundan daha ılımlı olabileceğini söyledi.

İlgili Haberler