Morgan Stanley hisselerinde sert yükseliş 

Morgan Stanley hisselerinde sert yükseliş 

Üçüncü çeyrek bilançolarını açıklayan ve karı beklentilerin üzerinde olan Morgan Stanley hisseleri yüzde 7 yükseldi ve New York Borsası'nı da yukarı sürükledi. 

A+A-

Morgan Stanley, kârının %32 artarak 3,2 milyar dolara veya hisse başına 1,88 dolara, gelirin ise %16 artarak 15,38 milyar dolara çıktığını duyurdu. Banka'nın açıklamasında, üç ana bölümünün her biri beklenenden daha fazla gelir elde ettiği belirtildi. Böylece üçüncü çeyrek kârı konusunda analistlerin tahminleri aşıldı. 

Şirketin bilançosuna göre, 
Kazanç: Hisse başına 1,88 dolar, (Beklenti: 1,58 dolar) 
Gelir: 15,38 milyar dolar, (Beklenti: 14,41 milyar dolar) 
Banka, kârın %32 artarak 3,2 milyar dolara veya hisse başına 1,88 dolara, gelirin ise %16 artarak 15,38 milyar dolara çıktığını duyurdu. 

Morgan Stanley'in lehine birkaç olumlu rüzgar vardı; bunlar arasında, devasa servet yönetimi işine yardımcı olan canlı piyasalar, 2023'ün kasvetli geçmesinin ardından yatırım bankacılığında yaşanan toparlanma ve güçlü ticaret faaliyetleri yer alıyordu. Federal Rezerv üçüncü çeyrekte faiz oranlarını düşürmeye başladı ve bu da Wall Street firmalarının yararlandığı finansman ve birleşme faaliyetlerinin daha fazlasını getirebilir.

Morgan Stanley CEO'su Ted Pick, basın bülteninde "Şirket, küresel ayak izimiz genelinde yapıcı bir ortamda güçlü bir üçüncü çeyrek bildirdi" dedi.

Bankanın hisseleri %7,5 arttı. Bankanın varlık yönetimi bölümü, bir yıl öncesine göre gelirini %14 artırarak 7,27 milyar dolara çıkardı ve beklentileri yaklaşık 400 milyon dolar aştı. Hisse senedi ticareti geliri, 2,77 milyar dolarlık tahmine kıyasla %21 artarak 3,05 milyar dolara çıktı ve sabit getirili enstürümanlar geliri de 1,85 milyar dolarlık tahminden %3 daha yüksek bir oranda 2 milyar dolara oldu. 

Yatırım bankacılığı geliri bir yıl öncesine göre %56 artarak 1,46 milyar dolara çıktı ve 1,36 milyar dolarlık tahmini aştı.

Şirketin en küçük bölümü olan yatırım yönetimi de beklentileri aşarak gelirinde %9 artışla 1,46 milyar dolara ulaştı ve bu rakam 1,42 milyar dolarlık tahminden biraz daha yüksek oldu.

İlgili Haberler