Morgan Stanley: S&P 500 yüzde 10 düzeltme görecek

Morgan Stanley: S&P 500 yüzde 10 düzeltme görecek

Morgan Stanley, ABD seçimlerine kadar S&P 500'de %10'luk bir düşüşün 'kuvvetle muhtemel' olduğunu söyledi.

A+A-

Morgan Stanley Baş Yatırım Sorumlusu Mike Wilson, Pazartesi günü Bloomberg TV'ye verdiği röportajda, Kasım ayındaki ABD başkanlık seçimlerinden önce gösterge S&P 500 hisse senedi endeksinde %10'luk bir düşüşün "kuvvetle muhtemel" olduğunu söyledi.
Wilson, düşüşün nedenleri arasında Fed'in faiz oranlarını yaklaşık yirmi yılın en yüksek seviyelerinden ne kadar hızlı düşüreceğine dair belirsizlik ve şirketlerin fiyatlandırma gücünün düşmesinin hayal kırıklığı yaratan kazanç sonuçları olasılığını artırdığını söyledi.

"Ortalama bir şirket iyi kazanç sonuçları elde edemedi" diyen Wilson, S&P 500'ün bugüne kadarki yaklaşık %17'lik kazancının az sayıda şirket tarafından desteklendiğini ve aynı zamanda fiyat-kazanç katsayılarının da yükseldiğini sözlerine ekledi.

"Değerlemeler bana çok heyecan verici görünmüyor" diyen Wilson, bu yılın büyük bir bölümünde düşüş görünümünü korudu ve bunu yapan birkaç önde gelen tahminciden biri oldu. Mayıs sonunda, S&P500 için 12 aylık baz senaryo tahminini, yani endeksin bir yıl içinde adil değerinin ne olacağına dair tahminini 5.400 puana yükseltti. O zamanki seviyesinin sadece %2 üzerinde olan bu değer, bir önceki tahmini olan 4.500'den %20 daha yüksekti.


İlgili Haberler