Nasdaq, Dow Jones ve S&P yükselişle başladığı günü kayıpla tamamladı

Nasdaq, Dow Jones ve S&P yükselişle başladığı günü kayıpla tamamladı

Dow Jones, Nasdaq ve S&P Salı günü düşüşe geçti ve yatırımcılar son açıklanan şirket bilançolarını incelerken ralli bir mola verdi

A+A-

Dow Jones Sanayi Endeksi 324,80 puan veya %0,75 düşerek 42.740,42'den kapandı. 30 hisselik endeks, düşmeden önce yeni bir günlük rekor kırdı. S&P 500 %0,76 düşerek 5.815,26'da kapandı ve Nasdaq Bileşik Endeksi %1,01 düşerek 18.315,59'a geriledi.

Çip üreticilerinin hisselerinde yaşanan düşüşe yüzde 16 oranında gerileyen ASML'nin hisseleri öncülük etti. Şirketin CEO'su müşterileri "dikkatli olma" konusunda uyardı ve "toparlanmanın daha önce beklenenden daha kademeli" olduğunu söyledi. Nvidia ve AMD sırasıyla %4,7 ve %5,2 düştü. VanEck Semiconductor ETF, 3 Eylül'den bu yana en kötü gününü yaşadı ve  %5,4 geriledi. 

Ayrıca, UnitedHealth şirketin yıllık kazanç tahminini düşürmesinin ardından hisseleri %8,1 düştü. Sigortacının düşüşü Dow Jones'taki düşüşte etkili oldu. 

Şu ana kadar yaklaşık 40 S&P 500 şirketi üçüncü çeyrek sonuçlarını bildirdi. FactSet'e göre bunların %80'i analist beklentilerini aştı.

Wall Street, S&P 500 ve Dow'u tüm zamanların en yüksek seviyelerine taşıyan kazançlı bir seanstan geliyor. Özellikle, Dow ilk kez 43.000 işaretinin üzerinde bitirmek için 200'den fazla puan ekledi.

Salı günkü düşüşlere rağmen, üç büyük endeks aylık olarak daha yüksek ve tarihsel olarak oynak bir sezonu aşma yolunda görünüyor. Ancak U.S. Bank Wealth Management'ın baş hisse senedi stratejisti Terry Sandven, hisse senetlerinin henüz tehlikeden kurtulmadığını söylüyor.

CNBC'ye verdiği demeçte, "Şu an olduğumuz yerden daha iyi bir noktaya gelmek zor. Bu, S&P'nin tüm zamanların en yüksek seviyelerine ulaşmasıyla hızla yüksekten al, daha yüksekten sat piyasasına dönüştü. Bir dereceye kadar, belki de biraz geri çekilme yaşayacağız. Ancak, güçlü bir üçüncü çeyrek bilanço sezonu ve sağlam temel zemin, hisse senetlerini yıl sonuna kadar mevcut seviyelerinde tutabilir." dedi Sandven'in endeks için yıl sonu hedefi 6.000, bu da yaklaşık %3'lük bir artışa denk geliyor.

Sandven sözlerini şöyle sürdürdü: "Hisse senedi yatırımcıları için bunlar hem en iyi hem de en kötü zamanlar. ABD hisse senetlerinin performansı yılbaşından bu yana mükemmel ve geniş tabanlı olmaya devam ediyor. Tersine, değerlemeler yükseldikçe, seçimle ilgili nüanslar devam ettikçe, küresel gerginlikler arttıkça vb. endişe duvarı yükseliyor. Yakın vadede, hisse senedi piyasası hakkında beğenilecek çok şey var. Yıl sonuna ve sonrasına bakarsanız, oynaklığın istisnadan ziyade norm olmasını bekliyoruz."

İlgili Haberler