Nasdaq ve S&P 500 rekorla, Dow Jones kayıpla kapanış yaptı

Nasdaq ve S&P 500 rekorla, Dow Jones kayıpla kapanış yaptı

S&P 500 ve Nasdaq, Fed Başkanı Powell'ın Kongre'ye yönelik açıklamalarını başlatmasının ardından faiz indirimi umutlarının güçlenmesi ile Salı günü yeni rekor kapanışlar yakaladı.

A+A-

New York borsasında, S&P 500 ve Nasdaq, Fed Başkanı Powell'ın Kongre'ye yönelik açıklamalarını başlatmasının ardından faiz indirimi umutlarının güçlenmesi ile Salı günü yeni rekor kapanışlar yakaladı ve üst üste altıncı gününü de yükselişle tamamlamış oldu.

S&P 500 yatay çizginin hemen üzerinde kapanarak yılın 36. rekor kapanışını gerçekleştirirken, teknoloji ağırlıklı Nasdaq Bieşik Endeksi de önceki rekorunun üzerine çıkarak kapanış yaptı. Gün Sonunda Nasdaq Bileşik endeksi yüzde 0,14 oranında ve 25,55 puan artışla 18429,29 puandan, S&P 500 endeksi yüzde 0,07 oranında ve 4,13 puan artışla 5576,98 puandan ve Dow Jones Sanayi endeksi 52,82 puan ve yüzde 0,13 oranında düşüşle 39291,97 puandan günü tamamladılar. 

Hisse senetleri, ABD'deki ekonomik yavaşlama işaretlerinin faiz indirimi yönündeki beklentileri desteklemesiyle tüm zamanların en yüksek seviyelerine ulaştı.

Powell, Salı günü Senato'daki sunumuyla Kongre'ye yönelik yılda iki kez yaptığı politika bilgilendirmesine başlayarak Fed'in ekonomi tablosuna ışık tuttu. Hazırlanan konuşmasında merkez bankası lideri, enflasyondaki yavaşlamanın kanıtlarından cesaret aldığını ancak Fed'in enflasyonun yüzde 2 hedefine doğru ilerlediğinden emin olmak için hâlâ daha fazla "iyi veriye" ihtiyacı olduğunu söyledi.

Yatırımcılar hâlâ Fed'in bu yıl iki kez faiz indirimi yapacağına dair bahis oynuyor. Oxford Economics'in ABD'li ekonomisti Ryan Sweet, "Fed'in Eylül ayında faiz indirimine gideceği yönündeki tahminimize giderek daha fazla güveniyoruz" diye yazdı.

Powell Çarşamba günü Meclis huzuruna çıkacak ve Perşembe günü tüketici enflasyonuna ilişkin önemli bir güncelleme için zemin hazırlayacak; eğer bir soğumayı teyit ederlerse, bunlar hisse senetleri için potansiyel katalizörler olacak.

Ancak Morgan Stanley stratejisti Mike Wilson'ın %10'luk bir düzeltme çağrısı yapmasıyla birlikte yazın geri çekilme fikrinin daha fazla destekçi almasıyla birlikte piyasaya bir ihtiyat notu da sızıyor.

İlgili Haberler