Nasdaq ve S&P 500 şok düşüşler sonrası bugün nasıl açılacak 

Nasdaq ve S&P 500 şok düşüşler sonrası bugün nasıl açılacak 

ABD'de New York Borsası'nın teknoloji ağırlıklı Nasdaq endeksinin dün yaşadığı sert düşüşün ardından bugün yükselişle açılması bekleniyor. S&P'de sınırlı pozitif, Dow Jones'ta sınırlı negatif açılış beklentisi hakim

A+A-

BORSATEK.COM -  Nasdaq Bileşik Endeksi'nin dün, 2022'den bu yana en kötü seansını yaşamasının ardından teknoloji hisselerinin toparlanma göstermesinden aldığı destek vadeli piyasalarda Nasdaq 100 endeksinin yukarı yönlü bir seyir izlemesini sağlıyor. 

Nasdaq 100 vadeli kontratları yüzde 0,4 yükselirken, S&P 500 vadeli kontratları yüzde 0,1 yükseldi. Dow Jones Sanayi Endeksi vadeli piyasalarda 58 puan veya %0,1 düştü.

Discover Financial, ikinci çeyrek sonuçlarının beklentileri aşmasının ardından %3 oranında değer kazandı. The Wall Street Journal'ın tanıdık kaynaklardan alıntı yaparak, Beyond Meat isimli şirketin bilançosunu yeniden yapılandırma konusunda görüşmelere başlamak üzere tahvil sahipleriyle bir araya geldiğini bildirmesinin ardından yaklaşık %12,5 oranında değer kaybetti.

Bu hamleler, Nasdaq Bileşik Endeksi'in Aralık 2022'den bu yana en kötü gününde yüzde 2,8 düşerek 1 Temmuz'dan bu yana ilk kez 18.000'in altına kapanmasının ardından geldi. S&P 500, endeksteki teknoloji isimlerinin büyük ölçüde olumsuz etkisiyle yüzde 1,4 düşüş yaşamıştı. 

Ancak teknoloji ticaretine diğer iki endekse göre daha az maruz kalan Dow, daha iyi performans gösterdi. 30 hisse senedi endeksi 243,6 puan veya %0,6 artışla ilk kez 41.000 seviyesinin üzerinde kapandı.

 

İlgili Haberler