Nasdaq ve S&P geriledi Dow Jones zar zor yükseldi 

Nasdaq ve S&P geriledi Dow Jones zar zor yükseldi 

S&P 500 ve Nasdaq Bileşik  endeksleri, Cuma günü düşüşle kapandı. Dow Jones günü mini bir yükselişle tamamlamayı başardı. 

A+A-

BORSATEK.COM - S&P 500 ve Nasdaq Bileşik  endeksleri, son dönemdeki rekor kapanış zirvelerinin ardından Cuma günü düşüşle kapandı. Dow Jones günü mini bir yükselişle tamamlamayı başardı. 

Dow Jones Sanayi endeksi 15,57 puan ve yüzde 0,04 oranında artışla 39150.33 puandan kapanırken, Nasdaq Bileşik endeksi 32,23 puan ve yüzde 0,18 oranında düşüşle 17689,36 ve S&P 500 endeksi 8,55 puan ve yüzde 0,16 oranında düşüşle 5464.62 puandan günü tamamladı. 

Dow Jones Sanayi endeksinin yükselişinde endeks kapsamındaki hisseler arasında yer alan McDonald's hisselerinin yaşadığı yüzde 2,2 oranındaki artış öncü rol oynadı. Fast-food devinden gelen en son haberler muhtemelen biraz bayattı. Hisse senedi Perşembe günü, bazı ABD restoranlarında sabah saatlerinde sınırlı süreli 5 dolarlık yemek anlaşmasının açıklanmasının ardından fast food zincirlerine katılarak maliyet dostu seçenekleri artırmasının ardından yüzde 2,2 yükseldi.

S&P 500'ün 11 ana sektörü arasında altısı günü yükselişle tamamladı ve tüketici ürünleri sektörü yüzde 1 ile en çok kazandıran sektör oldu.  Aynı zamanda Amazon.com'un hisselerindeki yüzde 1,6'lık yükseliş bu alt sektör endeksindeki artışa en büyük desteği sağladı. 


 

Nvidia en değerli şirket ünvanını çok çabuk kaybetti 

NVIDIA Corporation Salı günü en değerli şirket olarak Microsoft'u kısa süreliğine geride bırakması sağlayan yükselişin ardından hızlı gelen kar realizasyonlarının etkisi ile yüzde 3 düşerek sekiz haftalık galibiyet serisini sonlandırdı.


Nvidia, bugünün kapanışında 3,14 trilyon piyasa değerindeydi; bu, Apple'ın 3,23 trilyon dolar ve Microsoft'un 3,33 trilyon dolarlık değerlemelerinin hemen altında kaldı.

Nvidia'daki düşüşe rağmen yapay zeka uygulamalarına duyulan genel ilgi, hisse senedine olan talebin güçlü kaldığı anlamına geliyor.

Boeing hisselerine haber desteği 

Boeing'in Spirit Aerosystems'i satın alma anlaşmasına yaklaştığı bildirildi; Boeing hisseleri, Reuters'in uçak üreticisinin yüzde 5'in üzerinde artış gösteren eski yan kuruluşu Spirit Aerosystems'i geri satın almayı kabul etmenin eşiğinde olduğunu bildirmesinin ardından yükseldi.

Boeing, 2005 yılında ayrıldığı büyük tedarikçilerinden birini bu yılın başlarında geri satın almak için görüşmelere başladı ancak Spirit'in Boeing'in ana rakibi Airbus için yaptığı çalışmalar nedeniyle zorluklarla karşılaştı.

Avrupalı ​​grup, Boeing'in son modelleri için parça üretmeyi içeren herhangi bir anlaşmayı engellemekle tehdit etmişti.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler