Nasdaq ve S&P rekorla, Dow Jones düşüşle kapandı 

Nasdaq ve S&P rekorla, Dow Jones düşüşle kapandı 

Enflasyon baskılarındaki hafifleme S&P endeksinin Perşembe gününü art arda dördüncü rekor kapanışı ile tamamlamasını sağladı. 

A+A-

Yatırımcıların enflasyon baskılarının hafifliyor olabileceğini gösteren verileri dikkate alması S&P endeksinin Perşembe gününü art arda dördüncü rekor kapanışı ile tamamlamasını sağladı. 

S&P endeksi yüzde 0,23 artışla 5.433,74 puana ulaşırken, Nasdaq Bileşik Endeksi yüzde 0,34 artışla 17.667,56 seviyesinden kapandı. Perşembe günü hem S&P 500 hem de Nasdaq için üst üste dördüncü kapanış rekoru kaydedildi. Dow Jones Sanayi Endeksi düşük performans sergileyen endeks oldu ve günü 65,11 puan, yüzde 0,17 düşüşle 38.647,10 seviyesinden kapattı. 

S&P 500 ve Nasdaq bu hafta, enflasyon baskılarının azaldığına dair işaretler gösteren yeni verilerle desteklenerek rekor seviyelere ulaştı.

Bugün açıklanan Mayıs ayı üretici fiyat endeksi önceki aya göre yüzde 0,2 oranında geriledi. Dow Jones anketine katılan ekonomistler yüzde 0,1 artış bekliyordu. Bu rapor, Çalışma İstatistikleri Bürosu'nun Mayıs ayı için beklentilerin altında kalan tüketici fiyat endeksi verilerini yayınlamasından bir gün sonra geldi.

Horizon Investments portföy yönetimi başkanı Zachary Hill Bugün ve dün açıklanan enflasyon verileri ve Fed faiz kararını değerlendirirken, “Buradan faiz artırımı ihtimalini ortadan kaldırabiliriz. , Bu, hisse senetleri ve kredilerdeki değerlemeleri destekleyen bir şey. Şu andaki temel beklentimiz, hisse senedi piyasalarında yükselişe devam edeceğimiz yönünde." ifadelerini kullandı.  

Çip üreticisi Broadcom ikinci çeyrek mali beklentilerinin üzerinde kar açıklaması ve 1'e 10 hisse bölünmesi açıklamasının ardından hisseler %12'den fazla arttı. Öte yandan Dave & Buster's Entertainment Şirketin ilk çeyrek gelirinin tahminlerin altında kalmasının ardından yaklaşık  yüzde 11 düştü.

Generac  yüzde 4,6 ve Paramount Global yüzde 6,9 düşüşle S&P 500'ün kayda değer kaybedenleri arasında yer aldı. Yayın hizmeti, National Amusements'ın Skydance ile önerilen birleşme teklifine ilişkin görüşmeleri sonlandırmasının ardından düşüşe geçti. National Amusments ve Amazon sırasıyla yüzde 2,9 ve  yüzde 1,6 düşüşle Dow'un gerilemesinde etkili oldu.

İlgili Haberler