Nasdaq ve S&P yükselişle Dow Jones yatay bir seyirle yeni haftaya başladı 

Nasdaq ve S&P yükselişle Dow Jones yatay bir seyirle yeni haftaya başladı 

Dow Jones Nasdaq ve S&P geçen hafta yaşadıkları yükselişlerin ardından yeni haftanın ilk gününe yataya yakın pozitif bir başlangıç yaptılar. 

A+A-

Hisse senetleri, geçen haftaki faiz oranı indiriminin yarattığı heyecanın Dow Jones Sanayi Endeksini rekor bir kapanış seviyesine taşımasının ardından Pazartesi günü hafifçe yükseldi.

S&P 500 ve Nasdaq Composite sırasıyla %0,2 ve %0,3 oranında yükseldi. Dow yatay çizgide işlem gördü.

Bu hareketler, Federal Rezerv'in dört yıl içinde ilk kez faiz oranlarını 50 baz puan düşürme kararı etrafında dönen Wall Street'teki kazançlı haftanın ardından geldi. İlk duyurunun ardından gelen bazı dalgalanmalara rağmen hisse senetleri sonraki günlerde toparlandı.

Dow Cuma günü, özellikle 42.000'in üzerinde olan tüm zamanların en yüksek kapanışıyla kapandı. Üç büyük endeksin tamamı, S&P 500'ün de yeni rekorlara ulaştığı hafta boyunca %1'den fazla değer kazandı.

Thornburg Investment Management portföy yöneticisi Brian Burrell'e göre, hisse senetleri yumuşak bir iniş umutlarına karşı geri adım atabilecek herhangi bir ekonomik veriye karşı hala özellikle dikkatli olmaya devam edecek.

Burell "Seçim riskinin olacağı bir döneme giriyoruz ve Fed, özellikle ABD'nin alt ucunda yumuşama gördüğümüz için, özellikle işgücü piyasaları olmak üzere verilere bakacak," dedi Burrell. "Mali koşulların gevşemesiyle, gördüğümüz faiz indirimleri arasında, yumuşayan işgücü piyasasıyla bir denge olacak." ifadelerini kullandı. 

İlgili Haberler