Nasdaq ve S&P500'de yukarı, Dow Jones'ta aşağı yönlü açılış bekleniyor 

Nasdaq ve S&P500'de yukarı, Dow Jones'ta aşağı yönlü açılış bekleniyor 

Şu sıralarda vadeli piaysalarda, Nasdaq ve S&P500 endeksleri yükseliş sergilerken Dow Jones endeksinde kayıplar gözleniyor

A+A-

Şu sıralarda vadeli piyasalarda, Nasdaq ve S&P500 endeksleri yükseliş sergilerken Dow Jones endeksinde kayıplar gözleniyor. 

Nasdaq-100 vadeli işlemleri yüzde 0,5 S&P 500 vadeli işlemleri yüzde 0,2 artışla Dow Jones Sanayi endeksi yüzde 0.1 oranında düşüşle işlem görüyor. Son üç işlem gününü sert düşüşlerle tamamlamış olan Nvidia hisseleri şu sıralarda yüzde 3'ün üzerinde bir artış sergiliyor. Şirketin hisseleri üç günde yüzde 16 oranında değer kaybı yaşamıştı. 

Nvidia'nın kayıpları, Nasdaq Composite'in Pazartesi günü %1'den fazla düşüş yaşamasına neden oldu; bu, Nisan ayından bu yana en büyük bir günlük kayıp oldu. Piyasalar arası bu değişim Dow endeksini 200 puandan fazla artırdı ve bu da Nasdaq'ı önceki seansta kazanç kaydeden tek ABD hisse senedi göstergesi haline getirdi.

Jeff deGraaf

Renaissance Macro Research'ten Jeff deGraaf, Pazartesi günü CNBC'nin "Kapanış Çanı"na yaptığı açıklamada, yazın genellikle zor bir dönem olduğunu söyledi ve üçüncü çeyreğin genellikle sektör için en kötü dönem olarak kaydedildiğine dikkat çekti. İyi haber şu ki Nvidia'nın hâlâ uzun vadeli yükseliş trendinde olduğunu düşünüyorum. Bu düzeltmelerin muhtemelen satın alınabilir olduğunu düşünüyorum. Sadece bu duyguyu yumuşatmanız gerekiyor." ifadelerini kullandı. 

 

İlgili Haberler