Nasdaq'ın teknoloji devleri, büyük düşüş ardından toparlanıyor

Nasdaq'ın teknoloji devleri, büyük düşüş ardından toparlanıyor

New York borsasının teknoloji devleri, yatırımcılarını yaşadıkları ralli ile birazda olsa rahatlatıyor

A+A-

ABD ekonomisine ait son verilerin resesyon endişelerini yatıştırmasıyla birlikte, hisse senetleri son zamanlardaki taban seviyelerinden hızla toparlandı.

S&P 500 (^GSPC) ve Nasdaq Composite (^IXIC) endeksleri, Ağustos ayı başında ABD ekonomisinin sağlığına dair endişeleri tetikleyen ve satış dalgasına yol açan istihdam raporuna rağmen ay boyunca pozitif bir seyir izliyor.

5 Ağustos'ta yaşanan sert satışların ardından S&P 500 neredeyse %7, Nasdaq Composite ise %8'in üzerinde artış gösterdi. Bu artışa yine büyük teknoloji şirketlerinin öncülük ettiği görülüyor.

Yapay zeka destekli boğa piyasasının kıvılcımı olan Nvidia (NVDA) ise aynı dönemde %21'den fazla değer kazandı.

Piyasalardaki bu hızlı dönüş, bu hafta açıklanan yeni ekonomik verilerin enflasyonun Fed'in %2 hedefi doğrultusunda düşmeye devam ettiğini, tüketici harcamalarının ise güçlü kaldığını ve işsizlik başvurularının hızlanmadığını göstermesiyle gerçekleşti.

Stratejistler, bu ayın başlarındaki piyasa çöküşünden sonra teknoloji hisselerinin hızla toparlanmasını beklediklerini belirtiyorlar.

Piper Sandler'dan Harsh Kumar, 7 Ağustos'ta Nvidia'nın gelecek nesil yapay zeka çiplerinin üç ay erteleneceğine dair bir raporun yarı iletken hisselerinde satış dalgasına yol açmasının ardından Nvidia hisselerinde "muazzam bir fırsat" olduğunu belirtti. Benzer şekilde, Bank of America analisti Vivek Arya, Nvidia'nın 2024'ün sonunda yarı iletkenler için bir geri dönüş beklediği bir ortamda firmanın en önemli "toparlanma" hisselerinden biri olduğunu kaydetti.

Dün yaşanan kapanışla birlikte Nvidia (NASDAQ:NVDA), AMD (NASDAQ:AMD), İntel (NASDAQ:INTC) ortalama %4 artışla birlikte yatırımcılarını yeniden umutlandırıyor.

İlgili Haberler