Nestle CEO'su hisselerin düşmesi sonrası görevini bırakmak zorunda kaldı

Nestle CEO'su hisselerin düşmesi sonrası görevini bırakmak zorunda kaldı

Pandemi sonrası rakiplerine kıyasla kötü performans gösteren Nestle'nin 8 yıllık CEO'su görevini bıraktı.

A+A-

İsviçreli gıda grubu Nestle, Perşembe günü yaptığı açıklamada CEO Mark Schneider'in yerine şirketin deneyimli ismi Laurent Freixe'nin getirileceğini duyurdu.

Schneider, dünyanın en büyük ambalajlı gıda şirketine sekiz yıl liderlik ettikten sonra CEO'luk ve yönetim kurulu üyeliğinden ayrılmaya karar verdi.

58 yaşındaki Alman, COVID-19 salgınının ardından İsviçreli firmayı onlarca yıllık kategori odaklı yapısından uzaklaştırdı ve insanlar sokağa çıkma yasakları sırasında evde yemek için yiyecek ve içeceklerini satın aldıkça şirket bir patlama yaşadı.

Ancak son zamanlarda zorlanan şirket, geçtiğimiz ay tüm yıl satış görünümünü düşürdü ve nakit sıkıntısı çeken müşterilerin daha fazla fiyat bilincine sahip olması nedeniyle fiyat artışlarını yavaşlatmak zorunda kaldığını söyledi.

Schneider'in liderliğinde Nestle'nin hisseleri Ocak 2022'de en yüksek seviyesine ulaştıktan sonra Mayıs 2023'ten bu yana düşüşe geçti.

KitKat çikolata ve Nescafe hazır kahve üreticisi, Unilever gibi rakiplerinden keskin bir şekilde daha düşük performans gösterdiğinden, yönetici yatırımcı güvenini kaybetmiş gibi görünüyordu.

Unilever, Danone ve diğer gıda üreticileri son çeyreklerde bazı ürün fiyatlarını düşürmeyi ve satış hacimlerini artırmayı başarırken Nestle, pandemi ve Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sonrasında yapmak zorunda kaldığı fiyat artışlarıyla kaybettiği müşteri sadakatini yeniden kazanmakta zorlandı.

Freixe, stratejisinin Schneider'inkinden nasıl farklı olacağı sorulduğunda gazetecilere, köpek mamasından suya ve bebek beslenmesine kadar 2.000'den fazla markaya sahip bir şirket olan Nestle'nin “temel” faaliyetlerine odaklanacağını söyledi.

Freixe “Temel işlerimize daha fazla odaklanacağım. Elbette birleşme ve satın almaları da göz ardı etmeyeceğim” dedi.

Yeni görevi 1 Eylül'de yürürlüğe girecek olan Freixe, 1986 yılında Fransa'da şirkete katıldı ve 2008 mali krizi sırasında Nestle'nin Avrupa işine liderlik etti.

Daha sonra Nestle'nin Amerika biriminin başına geçen Freixe, 2022'den itibaren Latin Amerika birimini yönetti ve son yıllarda güçlü bir büyüme kaydetti.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler