Netflix bu Apple TV modellerinde artık çalışmayacak

Netflix bu Apple TV modellerinde artık çalışmayacak

Dünyanın önde gelen streaming platformlarından Netflix, Apple TV'lerle ilgili aldığı yeni karar doğrultusunda artık bazı modellerde çalışmayı durduruyor.

A+A-

Netflix, on yıldan uzun bir süre önce çıkan ikinci ve üçüncü nesil Apple TV'lerde artık kullanılamayacağını açıkladı. Şirket müşterilerine gönderdiği bir e-postada bu değişikliğin amacının "mümkün olan en iyi Netflix deneyimini sürdürmek" olduğunu belirtti.

AppleInsider ve MacRumors'un bildirdiğine göre, değişikliğin 31 Temmuz'dan sonra gerçekleşmesi bekleniyor. Netflix ayrıca destek sayfasını da bu son gelişmeyi ekleyerek güncelledi. 

Apple TV'lerin ilk üç nesli Apple için de 'eski' olarak listeleniyor ve Apple tarafından herhangi bir destek verilmiyor. 

Netflix, 2019'da eskiyen Samsung ve Vizio akıllı TV'ler ve birinci nesil Roku kutuları da dahil olmak üzere diğer eski cihazlar için de desteğini durdurdu. Bunun nedeni Netflix'in Windows Media DRM'den Microsoft'un PlayReady DRM'sine geçmesiydi.

Netflix, ikinci ve üçüncü nesil Apple TV'ler için desteğini neden 2024 yılının ortasında sonlandırma kararı aldığına dair detay paylaşmadı. Ancak her iki nesil de o kadar eski ki Apple'ın App Store'una sahip değiller.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler