Netflix ne kadar kazanç açıklayacak, hisse fiyatı yükselebilir mi?

Netflix ne kadar kazanç açıklayacak, hisse fiyatı yükselebilir mi?

Wall Street Analistleri Netflix'in Hisse Senetleri Üzerine Tahminlerini Paylaştı

A+A-

Dijital yayın devi Netflix (NFLX), Perşembe günü zilden sonra kazanç raporunu açıklayacak. Analistler, hisse senedinde büyük bir fiyat artışı beklemese de genel olarak olumlu bir beklenti taşıyor. Visible Alpha tarafından takip edilen 20 analistten 15'i, Netflix hisseleri için "al" tavsiyesi verirken, yalnızca bir analist "sat" tavsiyesinde bulundu.

Netflix hisseleri için belirlenen konsensüs fiyat hedefi, Çarşamba günkü kapanış fiyatı olan 702 dolara göre yaklaşık %4 artışla 732,26 dolar olarak öngörülüyor. Analistlerin belirlediği fiyat hedefleri 550 dolar ile 820 dolar arasında değişiyor, bu da hisse senedinde geniş bir tahmin aralığı olduğunu gösteriyor.

Analistler, Netflix'in 2024'ün son çeyreğinden önce gelir, kâr ve abone sayısında yıllık bazda artış kaydetmesini bekliyor. Ancak, Netflix hisseleri, Nisan ve Temmuz aylarındaki çeyrek raporlarının ardından bir miktar değer kaybetti.

Şirketin hisseleri, bugün sabah işlemlerinde %1'in üzerinde bir düşüş yaşarken, bu yıl içerisinde %40'tan fazla artış gösterdi.

İşte Netflix'in yaklaşan kazanç raporu hakkında bilmeniz gerekenler .

Netflix'in Üçüncü Çeyrek Kazançları Öncesinde Bilmeniz Gerekenler

Analistler, şirketin 2024’ün son çeyreğinden önce yıllık bazda gelir, kâr ve abone sayısında büyüme kaydetmesini bekliyor. Visible Alpha tarafından yapılan analist anketine göre, Netflix'in yıllık bazda %33 artışla 9,77 milyar dolar gelir ve %14 artışla 2,24 milyar dolar net gelir elde edeceği öngörülüyor.

Bu yılın başından itibaren Netflix hisseleri yaklaşık %45 değer kazandı. Ancak, Nisan ve Temmuz aylarındaki çeyrek raporlarının ardından hisse senedi değerinde bir miktar düşüş yaşandı.

adsiz-001.png

Anahtar Metrik: Abone Büyümesi Analistlerin odaklandığı en önemli metriklerden biri olan abone büyümesi, bu çeyrekte de kritik bir gösterge olarak öne çıkıyor. Visible Alpha’ya göre, Netflix’in çeyrek sonunda abone sayısının bir önceki çeyreğe göre 5 milyon artışla, yıllık bazda ise 35 milyon artışla 282 milyona ulaşması bekleniyor. Netflix, 2025 yılından itibaren abone sayısı raporlamayı bırakacağını ve finansal göstergelere daha fazla odaklanacağını açıkladı.

Analistlerin Görüşü Analistler, Netflix’in şifre paylaşımını engelleme stratejisinin yeni aboneler kazanmada başarılı olduğunu dile getirdi. Ancak, Barclays analistleri kısa süre önce Netflix hisselerini “eşit ağırlık” derecesinden “düşük ağırlık” derecesine indirerek, gelecekteki büyüme yolundaki bazı zorluklara dikkat çekti. Bu analistlerin, 550 dolarlık hedef fiyat belirleyerek Netflix hisseleri için “sat” tavsiyesinde bulunan tek analist olması dikkat çekti.

Yaklaşan Etkinlikler ve Abone Büyümesi İçin Fırsatlar Netflix, dördüncü çeyrekte önemli gelişmelerle karşı karşıya. KeyBanc analistlerine göre, şirketin Noel Günü’nde yayınlayacağı ilk NFL maçları, abone büyümesi için önemli bir fırsat olabilir. Netflix abonesi olmayan kişilerle yapılan anketlerde, katılımcıların yaklaşık dörtte birinin maçların ardından Netflix'e abone olmayı düşünebileceği belirtiliyor.

Netflix ayrıca canlı spor yayınlarına yatırım yapmaya devam ediyor. Gelecek yıl itibarıyla TKO Group'un WWE profesyonel güreş etkinliklerinin resmi yayıncısı olmayı planlayan şirket, bu hamlesiyle yeni aboneler çekmeyi hedefliyor.

İlgili Haberler