New York Belediye Başkanı'na "Türkiye'den rüşvet aldın" soruşturması 

New York Belediye Başkanı'na "Türkiye'den rüşvet aldın" soruşturması 

ABD, Savcıları New York Belediye Başkanı'nın "Türk Evi"nin inşasına izin vermek için Türkiye'den rüşvet aldığı iddiası ile iddianame hazırladı. 

A+A-

ABD savcıları Perşembe günü New York Belediye Başkanı Eric Adams'ı, kendisini etkilemeye çalışan Türk vatandaşlarından yasadışı kampanya bağışları ve lüks seyahatler kabul etmekle suçladı ve bu, ABD'nin en büyük şehrinin yönetimini kargaşaya sürükleyen bir soruşturmayı sonlandırdı.

57 sayfalık bir iddianamede savcılar, Adams'ın 2021 belediye başkanlığı kampanyasını finanse etmeye yardımcı olan ve ona lüks otellerde ücretsiz odalar ve lüks restoranlarda yemekler sunan 2014'e kadar uzanan iddia edilen bir planı ortaya koydu.

Savcılar, buna karşılık Adams'ın güvenlik endişelerine rağmen ülkenin yeni 36 katlı konsolosluğunun (TÜRK EVİ) açılmasına izin vermesi için şehir yetkililerine baskı yaptığını söyledi. Demokrat Başkan, telgraf dolandırıcılığı komplosu da dahil olmak üzere beş suçlamayla karşı karşıya.

64 yaşındaki Adams, suçlamaları reddetti ve mahkemede suçlamalarla mücadele edeceğini söyledi. İstifa etmeyeceğini söyledi.
"Belediye başkanı olarak görevimi yapmaya devam edeceğim" dedi ve bazı izleyiciler istifasını istedi.

İlgili Haberler