New York borsasında gelecek 10 yıl için alınıp tutulacak 2 hisse senedi:

New York borsasında gelecek 10 yıl için alınıp tutulacak 2 hisse senedi:

Wall Street analistleri Amazon (AMZN) ve Microsoft'u (MSFT) gelecek 10 yıl alınıp tutulacak en iyi hisseler olarak gösteriyor

A+A-

Devam eden yapay zeka (AI) çılgınlığıyla birlikte Amazon (AMZN) ve Microsoft (MSFT) ABD borsalarındaki en etkili ve en çok tartışılan şirketlerden başında yer alıyor. Wall Street uzmanları her iki hisse senedine de "güçlü al" tavsiyesi verirken, bu 2 hisse nümüzdeki on yıl ve sonrası için en iyi hisseler listesinin ilk sıralarında yer alıyor.

Peki ama neden bu hisse senedi öne çıkıyor?

İşte Nasdaq'ın web sitesinde yer verdiği analizler

Amazon

1994 yılında kurulan Amazon (AMZN) , yıllar içinde küresel bir e-ticaret ve teknoloji devi haline geldi. Amazon'un hisseleri, devam eden inovasyonu, pazar genişlemesi ve stratejik satın almaları nedeniyle yükseldi.

Amazon'un hisseleri son 10 yılda %1.092,3 oranında artarak S&P 500 Endeksi'nin ($SPX) %179'luk artışını geride bıraktı .

Geçmiş performans gelecekteki sonuçları garanti etmese de Amazon'un, özellikle yapay zeka döneminin ardından önümüzdeki yıllarda gelişmek için tankta hâlâ çok fazla gücü var. Amazon'un hisseleri yılbaşından bu yana %30,2 artış göstererek bir bütün olarak piyasanın üzerinde performans gösterdi.

Beyaz bir arka plan üzerinde bir grafik Açıklama otomatik olarak oluşturuldu

Amazon, e-ticarette başarılı olduktan sonra bulut bilişim (AWS veya Amazon Web Services), yayın hizmetleri (Amazon Prime Video) ve yapay zeka (Alexa) alanlarına da açıldı.

Yapay zeka entegrasyonuyla AWS, %31'lik pazar payıyla küresel bulut bilişim pazarında lider konumda yer alırken , onu Microsoft Azure (%25) ve Alphabet'in (GOOGL) Google Cloud (%11) takip ediyor.

Son birinci çeyrekte, AWS satışları bir önceki yılın aynı çeyreğine göre %17 artarak 25 milyar dolara çıktı . Toplam satışlar %13 artarak 143,3 milyar dolara çıktı ve hisse başına net kazançta (EPS) etkileyici bir %216 artışla 0,98 dolara ulaştı.

AWS, Amazon için önemli bir gelir ve kar kaynağı. Bulut bilişim pazarının önemli ölçüde genişlemesi ve AWS için karlı bir fırsat yaratması bekleniyor.

Amazon , AI büyüme fırsatlarına ve satın almalara yeniden yatırım yapmak için kullandığı önemli miktarda serbest nakit akışı (FCF) üretiyor. İlk çeyrekte FCF bakiyesi 50,1 milyar dolar seviyesinde gerçekleşti. Ayrıca bilançoda 54 milyar dolarlık nakit, nakit benzerleri ve kısıtlı nakit gösteriliyordu.

Analistler, Amazon'un kazanç tahminlerini son aylarda 44 kez, gelir tahminlerini ise 11 kez yukarı yönlü revize ederek şirketin geleceğine olan güvenlerini ortaya koydular.

Analistler Amazon'un finansallarının önümüzdeki iki yıl içinde nasıl gelişeceğini tahmin ediyor:

• 2024 yılında gelirin %11,1, kazancın ise %56,5 artması bekleniyor.

• 2025 yılında gelirin %11,2, kazancın ise %26,3 artması bekleniyor.

İleriye dönük 2024 kazanç tahminlerinin 41 katı olarak değerlenen Amazon pahalı görünüyor. Ancak, hızla değişen teknoloji dünyasına yalnızca uyum sağlamakla kalmayıp aynı zamanda başarılı olma yeteneğini de defalarca kanıtlamış bir şirket olduğu göz önüne alındığında, prim ödemenin faydalı olabileceğine inanıyorum.

Geçtiğimiz günlerde Evercore ISI analisti Mark Mahaney, 230 dolarlık fiyat hedefiyle AMZN hisseleri için "satın alma" notunu yineledi. Mahaney, rekabete rağmen Amazon'un e-ticaret alanında rekabet avantajına sahip olduğuna ve muhtemelen bu alana hakim olacağına inanıyor.

Ayrıca Mahaney tarafından yürütülen bir anket, ABD'deki çevrimiçi alışveriş yapanların %90'ının son on yılda ilk tercihinin Amazon olduğunu gösterdi.

Genel olarak, Wall Street Amazon hissesini " güçlü alım " olarak derecelendirerek yükselişte . AMZN'yi takip eden 46 analistin 42'si hisseyi "güçlü alım" olarak derecelendiriyor, üçü hisseyi "orta seviyede alım" olarak tavsiye ediyor ve biri "tut" diyor.

Ortalama fiyat hedefi 221,16$ seviyesindedir ve bu da mevcut seviyelerden yaklaşık %11,7'lik potansiyel bir artış anlamına gelir. Sokaktaki en yüksek hedef fiyat 246$'dır ve bu da önümüzdeki 12 ayda %24,3'lük bir artış anlamına gelir.

Bir bilgisayarın ekran görüntüsü Açıklama otomatik olarak oluşturuldu

Microsoft

Microsoft (MSFT), AI çılgınlığı başlamadan çok önce eski ürünleriyle teknoloji endüstrisine hakim oldu. Daha sonra şirket, 2019'da OpenAI'ye büyük bir yatırım yaparak erken hamle avantajı elde etti ve ortaklığı 2023'te daha da genişletti.

Amazon gibi Microsoft'un bulut bilişim platformu Azure da artık yapay zekayla destekleniyor ve şirketin son dönemdeki patlayıcı büyümesinde itici bir güç oldu.

MSFT hissesi yılbaşından bu yana %20,4 değer kazanırken , Nasdaq Composite ($NASX) endeksi yaklaşık %19 değer kazandı .

Beyaz bir arka plan üzerinde bir grafik Açıklama otomatik olarak oluşturuldu

yapay zekanın tüm amiral gemisi ürünlerine entegrasyonu, tüm segmentlerde güçlü bir büyümeyle sonuçlandı.

2024 mali yılının üçüncü çeyreğinde Microsoft Bulut geliri, bir önceki çeyreğe göre %23 artışla 35,1 milyar dolara yükseldi. Akıllı Bulut, üç iş segmentinden bu çeyrekte 61,8 milyar dolarlık toplam gelirin %43'üne katkıda bulundu. Bu arada, Office ürünlerini, LinkedIn'i ve diğerlerini içeren Üretkenlik ve İş Süreçleri segmenti %11,7'lik bir gelir artışı sağladı. Ayrıca, Daha Fazla Kişisel Bilgisayar segmenti çeyrekte bir miktar toparlanma yaşadı ve satışlar %7,4 oranında arttı.

Toplam gelir bir önceki yıla göre %17 artarken, düzeltilmiş kazançlar %20 arttı.

Yönetim, geleceğe bakıldığında, Intelligent Cloud gelirinin 4. çeyrekte %19 ila %20 artacağını, Üretkenlik ve İş Süreçleri gelirinin ise %9 ila %11 artabileceğini öngörüyor . Microsoft, çeyreği 80 milyar dolar nakit ve 42,6 milyar dolar uzun vadeli borçla kapattı. Teknoloji devi ayrıca 21 milyar dolar serbest nakit akışı üretti ve bu da 8,4 milyar dolar temettü ve hisse senedi satın alımı ödemesine olanak sağladı.

Şu anda MSFT hisseleri, 38,2 kat ileri mali 2024 kazancı ve 13,7 kat ileri satış fiyatıyla yüksek fiyatla işlem görüyor. Ancak yapay zekanın uzun vadeli büyüme beklentileri göz önüne alındığında bu prim haklı görülebilir.

Analistlerin Microsoft için önümüzdeki iki yıldaki öngörüleri şöyle:

• 2024 yılında gelirlerin %15,6, kazançların ise %20,6 oranında artması bekleniyor.

• 2025 yılında gelirin %14,4, kazancın ise %12,6 artması bekleniyor.

Genel olarak Wall Street yükseliş eğiliminde ve Microsoft hisselerini " güçlü bir satın alma " olarak derecelendiriyor. MSFT'yi inceleyen 38 analistten 34'ü bunu "güçlü bir satın alma" olarak değerlendiriyor, üçü hisse senedini "ılımlı bir satın alma" olarak tavsiye ediyor ve biri de bunun "tutma" olduğunu söylüyor.

Ortalama fiyat hedefi 494$ seviyesindedir ve bu da mevcut seviyelerden yaklaşık %9,1'lik bir potansiyel artış anlamına gelir. Sokaktaki en yüksek hedef fiyat 600$'dır ve bu da MSFT için %32,5'lik bir artış anlamına gelir.

Bir bilgisayarın ekran görüntüsü Açıklama otomatik olarak oluşturuldu

 

İlgili Haberler