Nokia 3D ses ve video görüşmesi sağlayan teknoloji geliştirdi

Nokia 3D ses ve video görüşmesi sağlayan teknoloji geliştirdi

Bir dönemin efsane telefon markası olan Nokia'nın CEO'su Lundmark, "üç boyutlu ses ve video" adı verilen yeni bir teknoloji ile ilk telefon görüşmesini yaptı.

A+A-

Nokia CEO'su Pekka Lundmark'ın, üç boyutlu sesle aramanın kalitesini artıran ve etkileşimleri daha gerçekçi hale getiren "üç boyutlu ses ve video" adı verilen yeni bir teknolojiyi kullanarak bir telefon görüşmesi yaptığını söyledi.

1991 yılında ilk 2G çağrısı yapıldığında odada bulunan Lundmark, "Sesli çağrıların geleceğini gösterdik" dedi.

Mevcut akıllı telefon aramaları, ses öğelerini bir araya sıkıştıran ve daha düz ve daha az ayrıntılı ses çıkaran monofoniktir; ancak yeni teknoloji, arayanın her şeyi sanki diğer kişiyle birlikteymiş gibi duyacağı 3D sesi getirecek.

Nokia Technologies başkanı Jenni Lukander, "Bu, akıllı telefonlarda ve PC'lerde kullanılan monofonik telefon sesinin kullanılmaya başlanmasından bu yana canlı sesli arama deneyiminde ileriye doğru atılan en büyük adımdır" dedi.

Telefon görüşmesi Finlandiya'nın Dijitalleşme ve Yeni Teknolojiler Büyükelçisi Stefan Lindström ile yapıldı.

Nokia, aramayı halka açık 5G ağı üzerinden normal bir akıllı telefon kullanarak yaptı.

Nokia Technologies ses araştırma başkanı Jyri Huopaniemi, kişiden kişiye kapsamlı aramaların yanı sıra, katılımcıların seslerinin mekansal konumlarına göre ayrılabileceği konferans görüşmelerinde de kullanılabileceğini söyledi.

Yöneticiler, akıllı telefonların büyük çoğunluğunun, bir çağrının mekansal özelliklerini gerçek zamanlı olarak ileterek bu teknolojinin uygulanabileceği en az iki mikrofona sahip olduğunu söyledi.

Etiketler : , , ,
İlgili Haberler