YATAS
Hisse senedi geçen hafta yüzde 2.7 yükselerek endeksten pozitif ayrıştı. Fiyatlamalar 6.74-6.26 aralığında gerçekleşti.
2017 yılında kuvvetli bir finansal performansı olan şirketin mali durumunda bu yılın ikinci çeyreği itibariyle 2017 yılına benzer bir görünüm izliyoruz. 2.Çeyrekte 28 milyon lira net kar, 62.5 milyon lira FAVÖK ve 131.4 milyon lira brüt kar elde etti. Hem 1.çeyrek hem de geçen yılın 2.çeyreğine göre kar rakamlarında ciddi bir yükseliş olduğunu görüyoruz. Gelir tablosunun alt kalemlerine baktığımızda esas faaliyetlerinden elde ettiği gelirin karlılıktaki artışın sebebi olduğunu görmekteyiz. Diğer yandan FAVÖK yıllık büyümesi 79% ve hisse başı kar büyümesi ise 574% gibi oldukça yüksek bir oranda gerçekleşti.
Şirketin likidite, faaliyet ve finansal yapı rasyolarında ise kayda değer bir değişim gözlemlemiyoruz. Cari PD/DD çarpanı 2,73 (son beş yıllık ortalaması 2,25) ve cari F/K çarpanı 10.33(son beş yıllık ortalaması 11,44). PD/DD çarpanının son beş yıllık ortalamasına göre -1.1% , F/K çarpanının son beş yıllık ortalamasına göre ise -10% iskontolu bir seyir söz konusu. Sektör ortalama F/K çarpanı ise 14 düzeyinde. Şirketin satış büyümesi, hisse başı kar artış oranı ve özsermaye karlılığı ise 2.çeyrek itibariyle sektörel ortalamalar üzerinde.
Hisse senedinde uzun vadeli olarak 8.87 hedef seviyesine kadar yükseliş potansiyeli olduğu kanaatindeyiz.
Kısa vadeli bakış açısı ile takip edilebilecek seviyeler ise 6.60 ve devamında 6.97 direnç kademeleridir. Haftalık bazda düşüşlerde ise test edilirse 6 lira seviyesi ve yakınındaki her kademenin yeni pozisyon alma veya pozisyon artırma fırsatı olabileceği kanaatindeyiz. 6 lira desteği üzerinde devam eden kapanışlar uzun dönem yükseliş trendi sinyalinin güvenilirliğini teyit edecektir.