Nvidia 50 milyar dolarlık hisse geri alımını duyurdu

Nvidia 50 milyar dolarlık hisse geri alımını duyurdu

Nvidia Çarşamba günü yaptığı açıklamada yönetim kurulunun 50 milyar dolarlık hisse geri alımını onayladığını duyurdu.

A+A-

Nvidia 50 milyar dolarlık hisse geri alımı yapacak. Bilgisayar çipi devi hisse geri alımını, Wall Street beklentilerini aşan kazançlar ve öngörüler bildirdiği mali ikinci çeyrek kazançlarının bir parçası olarak duyurdu.
Nvidia, şirketin 2025 mali yılının ilk yarısının bir parçası olarak hisse geri alımları ve nakit temettüler yoluyla hissedarlara 15,4 milyar dolar iade etti. Şirket, mali ikinci çeyreğin sonu itibariyle hisse geri alım planı kapsamında 7,5 milyar dolar kaldığını söyledi.

Geçen yıl Nvidia, mali ikinci çeyrek sonuçlarının bir parçası olarak 25 milyar dolarlık bir hisse geri alımı açıklamıştı.
Şirketler genellikle hisse geri alım planlarını açıkladıktan sonra hisse senedi fiyatlarında bir patlama yaşarlar.
Örneğin Mayıs ayında Apple, genel satışların yıldan yıla %4 ve iPhone satışlarının yıldan yıla %10 düştüğünü gösteren mali ikinci çeyrek sonuçlarının bir parçası olarak 110 milyar dolarlık bir hisse geri alımı açıkladı. Ancak iPhone üreticisinin hisseleri, muhtemelen Apple'ın hisse geri alımının şirket tarihindeki en büyük hisse geri alımı olması nedeniyle, mesai sonrası işlemlerde %7 yükseldi.
Nvidia'nın hisseleri, sağlam finansal sonuçlar bildirmesine ve hisse geri alımını duyurmasına rağmen genişletilmiş işlemlerde %4 düşerken, bazı uzmanlar şirketin o kadar iyi gittiğini ve yatırımcıları etkilemenin zorlaştığını düşünüyor.
Nvidia, ikinci çeyrek satışlarının yıldan yıla %122 artışla 30,04 milyar dolara yükseldiğini, net gelirin ise yıldan yıla %168 artışla 16,6 milyar dolara çıktığını açıkladı. Şirket, analistlerin 31,7 milyar dolarlık tahminlerini aşarak üçüncü çeyrek satışlarında yaklaşık 32,5 milyar dolar öngördüğünü söyledi.


İlgili Haberler