Nvidia Apple'ı bu yapay zeka çipiyle devirecek

Nvidia Apple'ı bu yapay zeka çipiyle devirecek

Teknoloji devi Nvidia, toplam piyasa değeriyle Apple'ı devirmek üzere ve bunu yapabileceği en güçlü yapay zeka çipini resmen tanıttı.

A+A-

Nvidia CEO'su Jensen Huang Pazar günü yaptığı açıklamada şirketin yeni nesil yapay zeka (AI) çip platformunun Rubin olarak adlandırıldığını ve 2026 yılında piyasaya sürüleceğini söyledi.
Huang, Computex fuarının bir parçası olarak Taipei'deki Ulusal Tayvan Üniversitesi'nde yaptığı açıklamada, Rubin çip ailesinin yeni grafik (GPU) ve merkezi işlemcilerin (CPU) yanı sıra ağ çiplerini de içereceğini belirtti.

Ancak Huang yeni çiple ilgili çok az ayrıntı verdi.

Yeni CPU, Versa olarak adlandırılacak ve YZ uygulamalarına güç sağlamak için kullanılan yeni grafik yongaları, SK Hynix, Micron ve Samsung gibi şirketler tarafından üretilen yeni nesil yüksek bant genişliğine sahip bellekleri bir araya getirecek.
Huang, şirketin artık her yıl yeni bir yapay zeka yonga ailesi çıkarmayı planladığını ve daha önceki yaklaşık iki yılda bir olan sürüm programını hızlandırdığını söyledi.
Yapay zeka çipleri pazarının yaklaşık %80'ine hakim olan Nvidia, yapay zeka gelişiminin hem en büyük destekçisi hem de faydalanıcısı olarak benzersiz bir konumda bulunuyor.


İlgili Haberler