Nvidia bilançosunun yarattığı hayal kırıklığı Asya borsalarına da yansıdı

Nvidia bilançosunun yarattığı hayal kırıklığı Asya borsalarına da yansıdı

Asya hisseleri, Nvidia'nın bilançosuyla hayal kırıklığına uğratmasıyla Wall Street vadeli işlemlerini takip ediyor.

A+A-

Asya hisseleri, Nvidia'nın sonuçlarının bazı yükseliş eğilimli yatırımcıları hayal kırıklığına uğratmasıyla Perşembe günü Wall Street vadeli işlemlerini düşüşle takip ederken, dolar sabitlendi ve Hazine getiri eğrisi pozitife dönmeye çok yaklaştı.

Yatırımcılar şimdi, Federal'in işgücü piyasasının sağlığına odaklanması nedeniyle önem kazanan ABD haftalık işsizlik başvurularının yanı sıra Almanya ve İspanya'dan gelen enflasyon verilerini, Eylül ayından sonraki faiz indirimi beklentilerine ilişkin ipuçları için bekliyor.

MSCI'nın Japonya dışındaki Asya-Pasifik hisselerinin en geniş endeksi teknoloji hisselerinin sürüklemesiyle %0,6 düştü. Nikkei %0,4 gerilerken Güney Kore %0,7 geriledi.

Nvidia'nın 32,5 milyar dolarlık üçüncü çeyrek gelir tahmini Wall Street tahminlerini aştı, ancak sonuçlar yine de hisselerinde baş döndürücü bir ralli yapan en yükselişteki yatırımcıları etkilemeyi başaramadı.

Yapay zekanın gözbebeği şirketin hisseleri mesai sonrası işlemlerde %7,6 düşerek piyasa değerinin yaklaşık 236 milyar dolarını kaybetti.

Sonuç olarak, Nasdaq vadeli işlemleri Asya'da erken saatlerde %1 düşerken, S&P vadeli işlemleri %0,5 geriledi.
Nvidia'nın çip yüklenicisi TSMC açıldığında %2,4 değer kaybederek Tayvan piyasasını açıldığında %1,3 aşağı çekti.

IG analisti Tony Sycamore, “Nvidia, bazı açılardan başarısının kurbanı oldu, hisse fiyatı bu yıl %180‘in üzerinde yükseldi ve son 15 çeyreğin 14’ünde kazançlarını aştı” dedi ve şöyle devam etti:

“Bugünkü sonuçların yatırımcıların yonga üreticisine olan güçlü ilgisinin sona erdiğine işaret edip etmediğini göreceğiz. Ancak, en azından, kazanç sonrası tepki, Nvidia'dan diğer yonga üreticilerine yönelmeyi düşünmek için mükemmel bir zaman olduğunu gösteriyor.”

Çin'in mavi çipleri Çinli şirketlerden gelen hayal kırıklığı yaratan sonuçların ülkenin zayıf ekonomik toparlanmasını vurgulamasıyla dördüncü gün üst üste %0,4 düştü. UBS Çarşamba günü Çin için 2024 GSYH büyüme tahminini %4,9'dan %4,6'ya düşürdü.

Çinli pil üreticisi, iki üst düzey Cumhuriyetçi milletvekilinin firmanın Pekin ordusuyla çalıştığı iddia edilen kısıtlı şirketler listesine eklenmesini istemesinin ardından %2 düştü.

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, iki süper güç arasında tırmanan gerilimi hafifletmek amacıyla Pekin'de üç gün süren görüşmelerini tamamlıyor.

Çinli yemek dağıtım devi Meituan, ikinci çeyrek gelirinde beklenenden daha büyük %21'lik bir artış kaydetmesinin ardından %7'lik bir sıçrama gerçekleştirdi.

Borç ve döviz piyasaları Asya seansında çoğunlukla istikrarlı seyretti. Fed Atlanta Başkanı Raphael Bostic Çarşamba günü yaptığı açıklamada faiz indirimleri konusunda “harekete geçme zamanı” olabileceğini, ancak Eylül toplantısından önce istihdam raporlarından ve iki enflasyon raporundan onay görmek istediğini söyledi.

Dolar, Fed'in yakın zamanda faiz indirimine gideceği beklentisiyle bir yıldan uzun bir sürenin en düşük seviyesinin üzerinde sabitlendi. Vadeli işlemler önümüzdeki ay çeyrek puanlık bir indirimi tamamen fiyatladı ve hatta yarım puanlık bir gevşeme olasılığını %35 olarak görüyor.

Euro, bir gecede %0,6 düşerek 1,113 dolarda tutundu ve 1,12 dolardaki ana direnci kıramadı.

Hazine getirileri gece boyunca karışık seyretti, ancak iki yıl ile 10 yıl arasındaki ters getiri eğrisi dikleşmeye devam ederek pozitife dönmeye ramak kaldı. İki yıllık getiriler bir gecede 4 baz puan düşerek %3,8692'de kalırken, 10 yıllık getiriler iki yılın sadece 3 baz puan altında %3,8368'de çok az değişiklik gösterdi.

Altın yeniden tırmandı ve yeni bir zirvesine yakın seyretti. Altın fiyatları %0,4 artışla ons başına 2.512,89 dolar olurken, 2.531,6 dolarlık rekorunun sadece bir miktar altında kaldı.

Petrol, Çin ve ABD'den gelen talebe ilişkin endişelerin Libya'daki arz kesintilerine karşı koymasıyla iki seans üst üste düşüşün ardından yükseldi.

Brent ham petrol vadeli kontratları son iki günde %3'ten fazla düşerek %0,1 artışla varil başına 78,75$'a yükselirken, ABD Batı Teksas Intermediate ham petrol vadeli kontratları %0,2 artışla 74,69$'a yükseldi.

İlgili Haberler