Nvidia Bloomberg'in haberini yalanladı, mahkemeden celp almadığını açıkladı

Nvidia Bloomberg'in haberini yalanladı, mahkemeden celp almadığını açıkladı

Bir Nvidia sözcüsü, Nvidia'nın ABD Adalet Bakanlığı'ndan mahkeme celbi almadığını söyledi.

A+A-

Nvidia'dan bir sözcü Çarşamba günü yaptığı açıklamada Nvidia'nın ABD Adalet Bakanlığı'ndan mahkeme celbi almadığını kaydetti ve “ABD Adalet Bakanlığı ile görüştük ve mahkeme celbi almadık. Bununla birlikte, düzenleyicilerin işimizle ilgili olabilecek her türlü soruyu yanıtlamaktan memnuniyet duyarız.” ifadelerini kullandı.
Bloomberg News Salı günü, Adalet Bakanlığı'nın potansiyel bir antitröst soruşturmasıyla ilgili Nvidia'ya bir mahkeme celbi gönderdiğini ve bunun da soruşturmada bir tırmanışa işaret ettiğini bildirdi. Bloomberg News, mahkeme celplerinin Nvidia'nın yanı sıra başka şirketlere de gönderildiğini söyledi.

Soruşturmacıların sorduğu sorular hakkında bilgi sahibi iki kaynağın Reuters'a verdiği bilgiye göre, Adalet Bakanlığı son haftalarda teknoloji şirketlerine Nvidia'nın iş uygulamaları hakkında sorular soruyor.

Adalet Bakanlığı ise henüz bu gelişmeler için yorum talebine hemen yanıt vermedi.
Reuters'a konuşan kaynaklara göre, Adalet Bakanlığı yetkilileri, paketlemeyle ilgili sorulara ek olarak, İsrail merkezli Run:AI'nin Nisan ayında 700 milyon dolar karşılığında satın alınmasını da inceliyor. Yetkililer bu satın almanın Nvidia'nın yapay zeka bilişim pazarındaki hakimiyetini daha da artırıp artırmayacağını araştırıyor.


Etiketler : , ,
İlgili Haberler