Nvidia durdurulamıyor, piyasa değeri önemli bir eşiği daha geçti

Nvidia durdurulamıyor, piyasa değeri önemli bir eşiği daha geçti

Nvidia Hisseleri 3,5 Trilyon Dolar Piyasa Değerine Ulaşarak Yeni Zirveye Çıktı

A+A-

Nvidia, teknoloji dünyasında önemli bir başarıya imza atarak 3,5 trilyon dolarlık piyasa değerine ulaşan ikinci şirket oldu. Daha önce sadece Apple bu seviyeye ulaşabilmişti, ancak Pazartesi günü Nvidia'nın hisseleri bu dönüm noktasına gelerek yonga sektöründe öne çıkan kazançlardan biri oldu.

Dow Jones Market Data'ya göre, Nvidia'nın kapanış piyasa değeri 3,525 trilyon dolar seviyesine çıkarak yeni bir rekor kırdı. Şirketin bu başarıyı yakalayabilmesi için hisselerinin 142,682 dolardan kapanması gerekiyordu, ancak hisse senetleri 143,71 dolar ile günü tamamladı. Bu artışla birlikte Nvidia, PHLX Yarı İletken Endeksi'nde en iyi performans gösteren şirketlerden biri olurken, S&P 500'de günün en çok kazanan ikinci hissesi oldu.

Nvidia, 9 Temmuz’da 3,5 trilyon dolarlık piyasa değerine ulaşan Apple’dan sonra, ABD'nin en büyük ikinci şirketi konumuna yükseldi. Şu anda Apple, 3,6 trilyon dolar piyasa değeriyle liderliğini sürdürüyor.

Nvidia, ilk kez Haziran ayında 3 trilyon dolar sınırını aşarak dikkatleri üzerine çekmişti. O dönemde şirket, kısa bir süreliğine Apple'ı geride bırakmış ve piyasa değeri açısından en büyük şirket olmuştu. Ancak Microsoft Corp., o dönemde ABD’nin en değerli şirketiydi. Microsoft’un 5 Temmuz'da ulaştığı 3,475 trilyon dolarlık piyasa değeri, o zamandan bu yana gerileme gösterdi.

İlgili Haberler