Nvidia hisseleri Nasdaq'ı yükseltti Yükselişe S&P eşlik etti Dow Jones geride kaldı 

Nvidia hisseleri Nasdaq'ı yükseltti Yükselişe S&P eşlik etti Dow Jones geride kaldı 

ABD hisse senetleri piyasaları günü karışık bir kapanışla tamamladı. Nasdaq bir artış yaşarken, S&P'de sınırlı bir yükseliş oluştu

A+A-

ABD hisse senetleri piyasaları günü karışık bir kapanışla tamamladı. Nasdaq Bileşik endeksinde güçlü bir artış yaşanırken, S&P'de sınırlı bir yükseliş oluştu. Dow Jones Sanayi endeksi günü kayıpla tamamladı. 

Wall Street'in kapanışında Dow Jones Sanayi endeksi 299,05 puan ve yüzde 0,76 oranında düşüşle, 39112,16 puandan, Nasdaq Bileşik endeksi 220,83 puan ve yüzde 1,26 oranında yükselişle 17717,65 puandan, S&P 500 endeksi, 21,43 puan ve yüzde 0,39 oranında yükselişle 5469,30 puandan günü tamamladılar. 

Nvidia hisseleri %6,7 oranında değer kazandı. Önceki seansta hisse senedi %6'dan fazla düşerek %10'luk kayıp yaşadığı 19 Nisan'dan bu yana en büyük bir günlük düşüşünü yaşamıştı. Birçok büyük teknoloji şirketi de Pazartesi günü yaşanan düşüşlerin ardından toparlandı. 

Yatırımcılar Pazartesi günü çip üreticilerinin hisselerinden uzaklaşırken bankalara ve enerji şirketlerinin hisselerine yöneldiler. Piyasalar arası bu değişim Dow'un 260 puandan fazla yükselişle kapanmasına yol açtı. Pazartesi günü Dow yükselişle, Nasdaq ve S&P düşüşle kapanırken, Salı günü bunun tersine yakın bir senaryo izledik.

Independent Advisor Alliance yatırım sorumlusu Chris Zaccarelli'ye göre Nvidia ve diğer teknoloji şirketlerindeki son geri çekilme muhtemelen kısa vadeli bir düzeltmeden ibaret. Zaccarelli; "Teknoloji yine yol gösteriyor ve Nvidia dipten satın alınıyor. Bu yıl hâlâ teknoloji ve yapay zeka ile ilgili; belki de son birkaç günde biraz kar elde edildi. Açıkçası değerlemeler oldukça yüksek. Ancak yapay zeka rallisi, dot-com balonundan çok daha fazla içeriğe sahip. İyi performans gösteren tüm hisse senetlerinin güçlü kazançları var. Boğa piyasasının ilerlemesini sağlamak açısından faiz indirimlerinin yerini yapay zeka aldı" dedi.

İlgili Haberler