Nvidia hisseleri rekora koşuyor, uzmanların beklentileri ne?

Nvidia hisseleri rekora koşuyor, uzmanların beklentileri ne?

New York Borsasının En Gözde Hissesi Nvidia Rekora Koşuyor: Wall Street Büyük Kazançlar Bekliyor

A+A-

New York borsası katalizör hisselerden birinin yeniden rekoruna hazırlanıyor. Analistler, Nvidia'nın yeni Blackwell çip serisine olan yoğun talebin, şirketi önümüzdeki yıl güçlü rakamlar elde etmek için mükemmel bir konuma getirdiğini belirtiyor.

Nvidia Corp'un son çeyrek kazanç raporuyla ilgili Wall Street’teki genel görüşlerden biri, şirketin önceki çeyreklerde olduğu gibi beklentileri aşmamasıydı. Ancak, Cantor Fitzgerald analisti C.J. Muse'a göre, Nvidia gelecekte büyük kazançlar elde etmeye en hazır şirket olarak öne çıkıyor. Muse ve ekibi, Nvidia'nın kapsadıkları diğer tüm şirketler arasında “konsensüsün en üstünde” yer aldığını ifade ediyor.

Şirketin bu başarısının anahtarı, Ocak ayı çeyreğinde piyasaya sürülmesi beklenen yeni Blackwell çipinden gelecek. Nvidia, bu çip serisinden Ocak çeyreğinde “birkaç milyar dolar” gelir bekliyor. Wall Street tahminleri ise bu rakamın 4 milyar dolar civarında olduğunu öngörüyor. Nvidia’nın CEO'su Jensen Huang, Blackwell çipine yönelik “çılgın” bir talep olduğunu belirtti ve Muse, bu talebin şirketin beklentilerini aşabileceğini düşünüyor. Muse, Ocak çeyreği gelirinin 37 milyar dolar, Nisan çeyreği gelirinin ise 41 milyar dolar olmasını bekliyor ki bu rakamlar konsensüs tahminlerinin yaklaşık 1 milyar dolar üzerinde.

Muse, yeni Blackwell çipinin Nvidia’yı önümüzdeki dönemde daha büyük başarılara taşıyacağını ve şirketin “şimdiye kadar gördüğümüz en güçlü ürün döngüsünü” başlatacağını ifade etti. Bu sebeple Muse, Nvidia'nın en önemli yatırım tercihlerinden biri olduğunu da ekledi.

Nvidia hisseleri Salı günü %4 daha artarak üst üste beşinci gününü kazançla kapattı. Şirketin hisseleri, 18 Haziran’da ulaştığı 135,58 dolarlık tarihi zirvenin yalnızca %2 altında işlem görüyor.

Mizuho'da analist olarak görev yapan Jordan Klein ise 2025’e doğru ilerlerken uzun vadeli ve hedge fon yatırımcılarının Nvidia hisselerine ilgisinin arttığını belirtti. Blackwell çip serisi, talebin arzdan çok daha fazla olması sebebiyle Nvidia için daha büyük kazanç anlamına geleceğini dile getirdi. Ayrıca, yapay zeka üretiminde faaliyet gösteren Hon Hai Precision Industry Co. Ltd’nin Bloomberg'e verdiği röportajda, Blackwell çipine yönelik güçlü talebi vurgulaması da Salı günkü hisse yükselişine katkıda bulundu.

İlgili Haberler