Nvidia hisseleri sert düştü, zirveyi Microsoft'a bıraktı

Nvidia hisseleri sert düştü, zirveyi Microsoft'a bıraktı

Yapay zekadan aldığı güçle iki gün önce Microsoft'u sollayan ve dünyanın en değerli şirketi olan Nvidia, perşembe günkü işlemlerde %3'lük düşüş yaşadı ve zirveyi Microsoft'a kaptırdı.

A+A-

Nvidia hisseleri Perşembe günü yaklaşık %3,4 gerileyerek dünyanın en değerli şirketi unvanını Microsoft'a geri verdi.
Salı günü piyasa değeri Microsoft'un piyasa değerini aşan Nvidia, 131,88 dolar seviyesindeki son kapanış piyasa değeri olan 3,34 trilyon dolardan yaklaşık 91 milyar dolar kaybetti.

Microsoft'un piyasa değeri de 3,30 trilyon $'a gerilerken, hisseleri öğleden sonraki işlemlerde %0,4 düşüşle 444,8 $'a geriledi.

Nvidia, Microsoft ve Apple büyük bir yarış içinde. Tim Cook liderliğindeki iPhone üreticisinin piyasa değeri 3,22 trilyon dolarken, hisseleri öğleden sonra %2,2 düşüşle 210,10 dolar oldu.

Elon Musk Çarşamba günü X sosyal medya platformunda yaptığı açıklamada, Dell ve Super Micro'nun xAI girişiminin süper bilgisayarı için sunucu rafları tedarik ettiğini ve bunun yapay zeka aracı Grok'un yeteneklerini genişletmek için kullanılacağını söyledi.

Dell Technologies ve Super Micro Computer sırasıyla %1 ve %0,7 düştü. Şirketler Nvidia çipleriyle donatılmış sunucular üreterek, neredeyse her yapay zeka uygulamasına güç veren işlemcilere yönelik artan talepten yararlanmalarını sağlıyor.

Musk bu yılın başlarında Grok 2 modelinin eğitiminin yaklaşık 20.000 Nvidia H100 grafik işlem birimi ve Grok 3 modeli ve sonrasında 100.000 Nvidia H100 çipi gerekeceğini söyledi.

Longbow Asset Management İcra Kurulu Başkanı Jake Dollarhide "Microsoft yapay zeka alanında hem para harcayıp hem de para kazanırken, Nvidia sadece yapay zeka alanında çok para kazanıyor. Bu yüzden Nvidia'yı yapay zeka olmadan geçemezsiniz" dedi.

Nvidia'nın hisse senedi fiyatı bu yıl şimdiye kadar neredeyse üç katına çıktı ve daha geniş pazardaki kazançlara güç verdi. Super Micro hisseleri aynı dönemde üç kattan fazla değer kazanırken, Dell'in hisseleri yaklaşık %95 artış gösterdi.

İlgili Haberler