Nvidia hisselerinde ne değişti, neden yeniden yükselmeye başladı?

Nvidia hisselerinde ne değişti, neden yeniden yükselmeye başladı?

New York Borsasında Güne Düşüşle Başlayan Nvidia Hisselerinin Yükselişe Kapanış Yapmasının Nedeni Ne?

A+A-

New York borsasında güne düşüşle başlayan Nvidia hisseleri, Çarşamba günü piyasa kapanışına doğru yeniden yükselişe geçti. Teknoloji ağırlıklı Nasdaq Bileşik Endeksi'nin de günü küçük kazançlarla tamamladığı haftanın üçüncü işlem gününde Nvidia hisseleri %1.7 artışla 118.08 dolardan işlem gördü. Hisse senedi, Salı günü %6.5 artışla kapanmış ve Huawei’nin Çin pazarına yönelik Nvidia’ya rakip bir yapay zeka çipi piyasaya sürmeye hazırlandığına dair raporlara rağmen bu yükselişi sürdürmüştü.

Kısa bir hatırlatma yapmak gerekirse; yatırımcıların, büyük teknoloji şirketlerinin yapay zeka yatırımlarını sorgulamaya başladğı Temmuz ayı, Nvidia için zor geçti. Ayrıca, Nvidia'nın yeni nesil Blackwell çiplerinin sevkiyatlarının bir tasarım hatası nedeniyle üç ay gecikeceğine dair bir rapor da endişe yarattı.

Resmi adıyla Hon Hai Precision Industry olarak bilinen Tayvanlı şirket, Çarşamba günü yaptığı analist çağrısında, Blackwell çiplerini içeren sunucuları 2024'ün son çeyreğinde satmaya başlamayı beklediğini, ancak hacimlerin 2025'in ilk çeyreğinde artacağını belirtti. Bu zaman çizelgesi, sunucu üreticisi Super Micro Computer’ın önceki açıklamalarıyla uyumlu bulunuyor.

Diğer çip üreticilerinden Advanced Micro Devices hisseleri %0.3 düşüş gösterirken, Broadcom hisseleri %1 artış kaydetti.

Nvidia hisseleri, Çarşamba günü kapanış itibarıyla bu yıl %138 oranında değer kazandı. Aynı dönemde S&P 500 Endeksi %14 ve Nasdaq %15 artış gösterdi.

İlgili Haberler