Nvidia hisselerinde sert yükseliş

Nvidia hisselerinde sert yükseliş

Wall Street'te Nvidia hisseleri yüzde 7'ye yaklaşan bir yükseliş sergiliyor

A+A-

Wall Street'te Nvidia hisseleri yüzde 7'ye yaklaşan bir yükseliş sergiliyor. Elen Musk'ın Yapay Zeka start-up'ına yönelik fon akışından en çok fayda sağlayacak şirket olarak görülen Nvidia hisseleri bu durumdan fayda sağlıyor. 

Nvidia hisseleri şu sıralarda gerçekleşen işlemlerde yüzde 6,8 artışla 1.137,50 dolardan işlem görüyor. Hisse senedi, Anma Günü tatili öncesinde Cuma gününü %2,6 oranında kapattı.

Musk'un xAI'si, şirketin Pazar günkü son girişim turunda 6 milyar dolar topladığını söyledi. Fon, bir önceki girişimin değerlemesini 24 milyar dolara çıkarıyor. Şirket, paranın xAI'nin ilk ürünlerini piyasaya sürmek, gelişmiş altyapı oluşturmak ve araştırma ve geliştirmeyi hızlandırmak için kullanılacağını söyledi.

Musk'un xAI, veri merkezlerine ve bilgi işlem çiplerine erişim için bulut bilişim şirketi Oracle ile ortaklık kuruyor. Oracle yakın zamanda Nvidia ile yeni bir bulut bilişim altyapısı anlaşması imzaladı ve gelecek mali yılda sermaye harcamalarını artırmayı planladığını açıkladı. 

 

İlgili Haberler