Nvidia hisseleriyle ilgili çarpıcı yorum: CUDA hisseleri uçuracak

Nvidia hisseleriyle ilgili çarpıcı yorum: CUDA hisseleri uçuracak

Rosenblatt analisti Hans Mosesmann'a göre Nvidia hisseleri hala %50 yukarı yönlü potansiyele sahip ve bunu CUDA platformu ile başaracak.

A+A-

Bir yıllık %210'un üzerindeki kazancından sonra bile, Nvidia hisselerinin mevcut seviyelerden hala %50 yukarı yönü var. Salı günü Nvidia fiyat hedefini hisse başına 200 dolara yükselten Rosenblatt yarı iletken analisti Hans Mosesmann'a göre durum böyle.

Mosesmann Nvidia'yı "Satın Al" olarak derecelendiriyor ve daha önce 140 dolar fiyat hedefine sahipti.

Yükseliş çağrısı Nvidia'yı 5 trilyon dolarlık bir değerlemeye ulaştırabilir. Mosesmann'a göre çip üreticisi bunu hak ediyor.

Mosesmann, "Nvidia'nın Hopper, Blackwell ve Rubin serilerinin Silikon Vadisi'nin en başarılı silikon/platform ürün döngülerinden birinde 'değer' pazar payını artırdığını görüyoruz" dedi.

Nvidia'nın asıl yükselişi CUDA ile olacak

Ancak ileriye dönük olarak Nvidia için asıl kâr hikâyesi donanım odaklı GPU işinde değil, Nvidia'nın popüler CUDA platformunun öncülük ettiği yazılım işinde yatıyor.

Nvidia'nın CUDA'sı, şirketin yapay zeka özellikli GPU çiplerinin üzerine büyük dil modelleri ve diğer programlar inşa eden milyonlarca geliştirici tarafından kullanılıyor.

Mosesmann sözlerinin devamında "Asıl hikâye, tüm bu donanım güzelliklerini tamamlayan yazılımda yatıyor. Bu yazılım yönünün önümüzdeki on yıl içinde genel satış karması açısından önemli ölçüde artacağını ve sürdürülebilirlik nedeniyle değerlemede yukarı yönlü bir eğilim olacağını tahmin ediyoruz" dedi.

Nvidia yazılım tarafından anlamlı miktarda gelir elde edebilirse, gelirini daha öngörülebilir hale getirerek şirketin riskini azaltabilir. Nvidia tarihsel olarak gelirlerini donanım satışlarına dayandırmıştır ki bu satışlar genellikle döngüseldir ve çok değişken "patlama ve çöküş" dönemlerinden geçer.

Şu anda Nvidia'nın donanım işi eşi benzeri görülmemiş bir patlama döneminden geçiyor. Ancak Mosesmann'a göre, Nvidia'nın yazılım işi, şirketin kârını 2026 yılına kadar hisse başına 5 dolara çıkarmasına yardımcı olabilir ve bu da 40x fiyat-kazanç katsayısı ile 200 dolarlık bir fiyat hedefi oluşturuyor.

Mosesmann'ın Nvidia'nın yazılım platformundaki yükselişi geçtiğimiz ay I/O Fund Tech analisti Beth Kindig tarafından da yinelendi.

Mosesmann şöyle devam etti:

"CUDA yazılım platformu geliştiricilerin öğrendiği bir şey. Tıpkı iOS'un insanları iPhone'a kilitlemesi gibi çünkü geliştiriciler iPhone için uygulamalar geliştiriyorlar. Aynı şey Nvidia için de geçerli; CUDA platformu, yapay zeka mühendislerinin GPU'ları programlamak için öğrendikleri şey, bu yüzden onları kilitlemeye yardımcı oluyor ve bu kombinasyonu şu anda aşılmaz bir hendek olarak adlandırıyorum" diye açıkladı Kindig.

Kindig, Nvidia'nın 2030 yılı sonuna kadar 10 trilyon dolarlık bir değerleme elde edebileceğine inanıyor ki bu da mevcut seviyelerden %205'lik bir potansiyel artışı temsil ediyor.

İlgili Haberler