Nvidia hissesinde açığa satış yapanlar 3 günde 5 milyar dolar kazandı

Nvidia hissesinde açığa satış yapanlar 3 günde 5 milyar dolar kazandı

Nvidia sadece 3 günde 430 milyar dolar değer kaybetti, ancak bu sürede açığa satış yapanlar 5 milyar doları kasasına koydu.

A+A-

Veri analiz firması Ortex Technologies'e göre, Nvidia hisselerinde açığa satış yapanlar, yapay zeka çip tasarımcısının son üç seanstaki keskin düşüşünden yaklaşık 5 milyar dolar kazandı.
Hisse senedi, meteorik bir yükselişin ardından kısa süreliğine dünyanın en değerli şirketi haline geldiği 18 Haziran'dan bu yana %13 düştü ve piyasa değerinde 430 milyar dolar kaybetti.

Ortex, açığa satış yapanların Pazartesi günü Nvidia'nın %6,6'lık düşüşünden 2,40 milyar dolar kazandığını ve bunun 2019 verilerinin başlangıcından bu yana en yüksek bir günlük kazanç olduğunu söyledi.

Bazı piyasa katılımcıları, Nvidia'nın geri çekilmesini, 2024'ün yarısına yaklaşırken yatırımcıların yüksek uçan yapay zeka hisselerinden çıkıp diğer sektörlere yönelmesine bağlıyor.
Son düşüşlere rağmen, Nvidia'nın yapay zeka patlamasını güçlendirmedeki rolüne ilişkin iyimserlik, hisseyi bu yıl %145 artırarak S&P 500 içinde ikinci en iyi performans gösteren hisse haline getirdi.


İlgili Haberler