Nvidia'nın açıkladığı bilanço Wall Street'i tatmin etmedi

Nvidia'nın açıkladığı bilanço Wall Street'i tatmin etmedi

Wall Street'in günlerdir diken üstünde beklediği Nvidia bilançosunda büyük bir sürpriz olmadı ve satışlarda bir patlamanın yaşanmaması yatırımcıların risk iştahını yükseltmedi.

A+A-

Günlerdir Wall Street Nvidia ile yatıp Nvidia ile kalkıyordu ve açıklanacak bilanço öncesi piyasalarda sert dalgalanmalar görülmeye başlamıştı. Ve nihayet Çarşamba günü New York Borsası'nın kapanmasının ardından beklenen bilanço geldi. Ancak bilançonun açıklanmasına karşın hisselerdeki düşüş dikkatlerden kaçmadı.

Nvidia üçüncü çeyrek geliri için ortaya koyduğu beklentileri yatırımcıları etkileyemedi.

Nvidia, analistlerin ortalama 31,77 milyar dolarlık tahminine kıyasla üçüncü çeyrek için artı veya eksi %2 ile 32,5 milyar dolar gelir öngördü.

Nvidia, üçüncü çeyrekte düzeltilmiş brüt kar marjının artı veya eksi 50 baz puan ile %75 olmasını bekliyor. Analistler ortalama olarak brüt kar marjının %75,5 olacağını tahmin ediyor.

Şirket, ikinci çeyrekte ortalama %75,8'lik tahmine karşılık %75,7'lik bir brüt kar marjı bildirdi.

Nvdia hisseleri seans sonrası işlemlerde bir ara yüzde %5 düştü. Normal seansı %2,1 düşüşle 125,61 dolardan kapatan Nvidia hisseleri şu sıralarda yüzde 2,90 düşüş 121,97 dolardan işlem görüyor

İlgili Haberler