Oncosem'den (ONCSM) Özbekistan atılımı 

Oncosem'den (ONCSM) Özbekistan atılımı 

Oncosem, (ONCSM) Özbekistan Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı ile müzakerelere başlıyor 

A+A-

Oncosem Onkolojik Sistemler Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından Kamuyu Aydınlatma Plaformu'nda (KAP) yapılan duyuruda, Buhara ve Semerkand bölgesinde hizmet vermek üzere Onkoloji İleri Tanı ve Tedavi Merkezi projesine yönelik yatırımcı firma ile anlaşma sağlandığı belirtildi. 

Buna göre şirketi, 26.08.2024 tarihinden itibaren Özbekistan Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı ve Özbekistan Cumhuriyeti Maliye Bakanlığı ile sözleşme müzakerelerine başlayacak.

Oncosem'in KAP'ta yayınlanan açıklamasında şu ayrıntılara yer verildi; 

"05.09.2023 tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformu üzerinden yaptığımız açıklamada; 

Özbekistan Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı ve Oncosem A.Ş. arasında PPP (Kamu Özel Ortaklığı) yöntemiyle Buhara ve Semerkand bölgesinde hizmet vermek üzere 2 adet anahtar teslimi, Onkoloji İleri Tanı ve Tedavi Merkezi (outpatient center) projesi ile ilgili memorandum (mutabakat anlaşması) imzalandığını ve 2 Merkezde yaklaşık 30 Milyon-USD yatırım planlamasıyla 20 yıllık bir işletme süresi öngörüldüğünü duyurmuştuk.

Bu kapsamda, Buhara ve Semerkand bölgesinde hizmet vermek üzere Onkoloji İleri Tanı ve Tedavi Merkezi projesine yönelik yatırımcı firma ile anlaşma sağlanmıştır. 26.08.2024 tarihinden itibaren Özbekistan Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı ve Özbekistan Cumhuriyeti Maliye Bakanlığı ile sözleşme müzakerelerine başlanacaktır.

Kamuoyuna saygı ile duyururuz. "

İlgili Haberler