Ons Altın Rekor Tazeledi: 2612,75 Dolar Seviyesi Aşıldı

Ons Altın Rekor Tazeledi: 2612,75 Dolar Seviyesi Aşıldı

FED'in 50 baz puanlık faiz indirimi açıklamasıyla 2600 doları test eden ons altın, bugün bu zirveyi de aşarak 2612,75 doları gördü.

A+A-

Ons altın, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) güçlü faiz indirimi kararının ardından rekor seviyelerini genişletmeye devam ediyor. Çarşamba günü Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) 50 baz puanlık faiz indirimi açıklamasıyla 2600 doları test eden ons altın, bugün bu zirveyi de aşarak 2612,75 doları gördü.

Sprott Asset Management'ın kıdemli portföy yöneticisi Ryan McIntyre, altın için olumlu görüşlerini dile getirerek, “Batı dünyasında önemli ölçüde düşük bir sahiplik oranına sahip olan altın, mevcut mali tehditlere karşı dirençli birkaç varlıktan biri olmaya devam ediyor. Faiz indirimlerinin yanı sıra altın, ABD dolarındaki değer kaybından, birçok Batı ülkesinin kırılgan mali yapısından ve küresel çapta altına olan talebin artmasından faydalanıyor,” dedi.

Analistler, altının yukarı yönlü hareketinin ilk etapta 2619 dolara kadar sürebileceğini belirtiyorlar. Bu seviyenin aşılması durumunda, yeni hedeflerin 2636-2654 dolar aralığında olacağı öngörülüyor.

İlgili Haberler