Oracle hisseleri pembe büyüme tahminleriyle yükselişini sürdürüyor

Oracle hisseleri pembe büyüme tahminleriyle yükselişini sürdürüyor

Oracle'ın pembe büyüme tahminleri, hisselerin daha da yükselmesine neden oldu.

A+A-

Oracle Corp. Perşembe günü öğleden sonra analist gününde, bulutta güçlü talebin devam edeceğine dair beklentilerle desteklenen iyimser bir uzun vadeli büyüme görünümü yayınladı.

Çok sayıda analist, şirketin hafta başında beklenenden daha iyi kazanç raporunun ardından analist gününün cesaret verici bir uzun vadeli tahmin getireceğini tahmin ediyordu ve bu da o sırada hisselerin yükselmesine neden oldu.

Yine de, Oracle hisseleri (ORCL) Perşembe günkü genişletilmiş seansta da keskin bir yükseliş kaydederek %6,6 arttı.

Yazılım şirketi, 2026 mali yılı için yönetimin 65 milyar dolarlık önceki hedefinin üzerinde, en az 66 milyar dolar gelir öngörüyor. FactSet tarafından takip edilen analistler 64,4 milyar dolar öngörüyordu.

Şirketin kurumsal operasyonlardan sorumlu başkan yardımcısı Doug Kehring, Oracle'ın hala "sonuçlara odaklandığını" ve şirketin 2026 mali yılında hisse başına kazancını en az %10 artırmayı hedeflediğini söyledi. Oracle'ın gördüğü "güçlü talep" ışığında, şirket "önümüzdeki beş yıl boyunca gelirimizi daha hızlı artırmak için yakın vadede daha da yüksek bir EPS büyüme oranını ertelemeye karar verdi" diye ekledi

Ayrıca, Oracle 2029 mali yılı için 104 milyar dolardan fazla gelir beklerken, analistler 87,8 milyar dolar bekliyordu. Şirket, 2029 mali yılında %45 işletme marjı ve hisse başına kazançta %20'den fazla büyüme hedefiyle o zamana kadar "karlılığı hızlandırmak" istiyor.

Kehring, Oracle'ın halihazırda gördüğü iyimser talep trendlerinden bahsetti ve son çeyrekte bildirilen kalan performans yükümlülüklerinde yıldan yıla %52'lik büyümenin altını çizdi.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler