Orman yangını Warren Buffett'ı vurdu, 403 milyon doları kül oldu

Orman yangını Warren Buffett'ı vurdu, 403 milyon doları kül oldu

Warren Buffett'ın Berkshire Hathaway şirketine ait bir kamu hizmeti şirketi olan PacifiCorp, 2020 yılında Oregon'da meydana gelen iki orman yangınından kaynaklanan 403 davacının taleplerini çözmek için 178 milyon dolar ödemeyi kabul ettiğini söyledi.

A+A-

PacifiCorp, Oregon ve Kuzey Kaliforniya'daki bireyler ve işletmelerle İşçi Bayramı hafta sonu yangınlarından kaynaklanan yaklaşık 1.500 talebi çözüme kavuşturdu.
Son anlaşmalar, kuzeybatı Oregon'daki Beachie Creek ve Echo Mountain Complex yangınlarının mağdurlarını kapsıyor. PacifiCorp, davacıların "büyük çoğunluğunun", diğer davacıların en az 30 milyar dolar talep ettiği toplu davadan vazgeçtiğini söyledi.

Oregon merkezli kamu hizmeti şirketi bu miktarı aşırı buluyor, ancak "tüm makul talepleri" çözmeye devam etmeyi planlıyor.
Orman yangını mağdurlarına 900 milyon dolardan fazla ödeme yapmayı kabul etti ve 31 Mart'a kadar 2.4 milyar dolar öngörülen zararı vardı. Mağdurlar PacifiCorp'u bir rüzgar fırtınası sırasında elektrik hatlarını kapatmamakla suçluyor.

PacifiCorp'un Pacific Power biriminin başkanı Ryan Flynn, son anlaşmaların davacılara çözüm sağlayacağını umduğunu söyledi.
Warren Allen'da davacıları temsil eden bir avukat olan George McCoy, anlaşmanın "anlamlı bir tazminat" sağladığını ve mağdurların "bu travmatik olayları yeniden inşa etmelerine ve iyileşmelerine" olanak tanıdığını söyledi.
PacifiCorp, 1965 yılından bu yana Buffett tarafından yönetilen Berkshire Hathaway'in %92'sine sahip olduğu Berkshire Hathaway Energy'nin bir birimi. Buffett, 24 Şubat'ta Berkshire hissedarlarına yazdığı ve yıllık mektubunda, orman yangınlarından kaynaklanan mali riskleri öngörmeyerek "maliyetli bir hata yaptığını" söyledi.
Buffett'ın CEO olarak beklenen halefi Greg Abel, Berkshire'ın 4 Mayıs'taki yıllık toplantısında PacifiCorp'un "asılsız" orman yangını davalarına meydan okumaya devam edeceğini ve kamu hizmetlerine yardımcı olmak için yasal ve düzenleyici reformlara ihtiyaç olduğunu söyledi.


İlgili Haberler