OTTO Holding mantarcılığa el attı 

OTTO Holding mantarcılığa el attı 

OTTO Holding A.Ş. (OTTO) İstiridye mantarı üretim tesisinin yapımını tamamladı ve tesisin ilk etabını faaliyete aldı.

A+A-

OTTO Holding daha önce yapımına başlanacağını duyurduğu, yapımına 20 Haziran 2024 tarihinde başlanan "İstiridye Mantarı" üretim tesisinin yapımının tamamlandığını duyurdu. 

Şirketin açıklamasına göre yapımı tamamlanan tesis, tüm testleri yapılarak uygun hale getirildi. Planlanan tesisleşmenin birinci etabı olarak inşaa edilen tesisin aylık üretim kapasitesi 18 ila 20 ton arasında olacak. OTTO Holding'in iştiraki Otto Tarım ve Hayvancılık San. ve Tic. A.Ş.'nin bünyesinde faaliyet gösteren tesiste, ilk hasatın 2024 Ekim ayı sonunda alınması ve satışların da aynı ayın sonunda başlaması bekleniyor. 

Şirket, söz konusu ürünlerin satışı için için zincir marketlerin meyve-sebze tedariğini yapan Tarım Ekspres Meyve ve Sebze Tic. A.Ş. ile görüşmelere başlandığını da bildirdi.

 

OTTO Holding'in konuya dair KAP'ta yayınlanan açıklaması ise şöyle oldu: 


"14.06.2024 tarihli Özel Durum Açıklamasında yer verilen Otto Tarım ve Hayvancılık San. Tic A.Ş. bünyesinde kurulmasına karar verilen ve ilk etabının yapımına 20.06.2024 tarihinde başlanan "İstiridye Mantarı" üretim tesisinin yapımı tamamlanmış, tüm testleri de yapılarak üretime uygun hale getirilmiştir.  Planlanan tesisleşmenin birinci etabı olarak inşa edilen tesisin aylık toplam mantar üretim kapasitesi 18 ile 20 ton arasında olması beklenmektedir. İlk hasatın 2024 Ekim ayı sonunda alınması ve satışlara da Ekim 2024 sonunda başlanılması ön görülmektedir.

Üretilecek hasatın sözleşmeli olarak toplu satışı için zincir marketlerin meyve-sebze tedariğini yapan Tarım Ekspres Meyve ve Sebze Tic. A.Ş. ile görüşmelere başlanmıştır.

Görüşmelerin sonucu değerli yatırımcılarımız ve kamuoyu ile en kısa zamanda paylaşılacaktır."

 

Etiketler : ,
İlgili Haberler