Oyak Yatırım, ANSGR hissesinde hedef fiyatı 5'inci kez yükseltti

Oyak Yatırım, ANSGR hissesinde hedef fiyatı 5'inci kez yükseltti

Oyak Yatırım, Anadolu Sigorta hedef fiyat ve tavsiyesini revize etti. İşte yeni hedef fiyat ve tavsiye

A+A-

BORSATEK.COM - Oyak Yatırım, Anadolu Sigorta (ANSGR) hedef fiyat ve tavsiyesini açıkladı. Oyak Yatırım bu düzeltme ile birlikte son 9 ayda ANSGR hisselerinde hedef fiyatı beşinci kez değiştirmiş oldu. Kurum, beş değişikliğin hepsini yükseltme yönünde kullandı.

Anadolu Sigorta için hedef fiyatını 142,80 TL'den 213,80 TL'ye yükselten Oyak Yatırım 'Endeks Üstü Getiri' tavsiyesini korudu. Soh kapanışını (1 Temmuz 2024) 105.20 TL'den yapan ANSGR için 21 Eylül 2023'te 51.98 TL hedef fiyat belirleyen kurum hisse ile ilgili olarak şu değerlenndirmeyi yaptı.

Ara dönem asgari ücret artışı risk unsuru olmaktan çıktı Bu yıl asgari ücret ara dönem enflasyon güncellenmesi yapılmadı. Bu durum, ANSGR gibi hayat dışı sigorta şirketlerinin ek karşılık ayrımasının önüne geçti. Böylece, aşağı yönlü bir risk ortadan kalkmış görünmektedir. Anadolu Sigorta'nın zarar üreten trafik sigortasındaki pazar payı (Mayıs itibarıyla %5,5) geçen yıla göre 1 puan azalırken, karlı kasko branşındaki pazar payı (Mayıs itibarıyla %13,6) yüksek kalmıştır. Yatırım portföyü büyümeye devam ediyor Yatırım gelirlerinin 2024-25 karlarının ana itici gücü olmasını bekliyoruz. TCMB'nin sıkılaştırıcı para politikası portföy getirileri için iyiye işarettir. 2024 portföy büyüklüğünün 50 milyar TL'ye (yıllık %57 büyüme) ve 2025 için 76 milyar TL'ye (yıllık %51 büyüme) ulaşmasını öngörüyoruz.

İlgili Haberler