OYAK Yatırım TAVHL için hedef fiyat ve tavsiyesini açıkladı

OYAK Yatırım TAVHL için hedef fiyat ve tavsiyesini açıkladı

OYAK Yatırım Tav Havalimanları (TAVHL) için hedef fiyat ve tavsiyesini paylaştı. İşte o rapor...

A+A-

OYAK Yatırım, TAVHL-TAV Havalimanları için hedef fiyatını 300 TL olarak korudu, tavsiyesini "endeks üstü getiri" den "endekse paralel getiri"ye indirdi. Raporda şu satırlara yer verildi:

TAV Havalimanları, 2Ç24’te 411mn EUR ciro (yıllık+%33), 129mn EUR FAVOK (+%26) ve 72mn EUR net kar (+%91) açıklamıştır. FAVÖK piyasa beklentilerine paralel olsa da ciro ve net kar piyasa beklentilerinin sırasıyla %8 ve %24 üzerindedir. FAVÖK marjı %31.4’le beklenti olan 33.9’un gerisindedir. İkinci çeyrekte güçlü yolcu büyümesinin yanı sıra ciroya katkıda işletme hizmetlerinin performansı ve Paris Lounge Network konsolidasyonunun katkısı ve Ankara’nın büyümesiyle UFRYK12’den çıkışının desteği de ciroyu desteklemiştir. Ciro büyümesinin %33 olduğu dönemde giderlerin %36 oranında artması operasyonel marjlarda baskı yaratmıştır. Özkaynak yatırımlarından karlarda azalma söz konusudur. Bunun yanı sıra net faiz giderlerindeki azalma ve vergideki gerileme net kara katkı sağlamıştır ve kısa vadede hisseyi destekleyebilir.
TAV Havalimanları yılbaşından beri endeksin %74 üzerinde getiri sağlamıştır. Şirket için hisse başına 300TL hedef fiyatımızı koruyoruz ve limitli yükseliş potansiyeli sebebiyle tavsiyemizi Endekse paralel getiriye indiriyoruz. Şirket için jeopolitik gelişmeler, turizm kaynaklı haber akışı, TL seviyesi (havacılık için zayıf TL operasyonel olarak katkı sağlasa da yüksek enflasyon


İlgili Haberler