Özyaşar Tel (OZYSR) GES için arsa satın aldı

Özyaşar Tel (OZYSR) GES için arsa satın aldı

Özyaşar Tel ve Galvanizleme Sanayi A.Ş. (OZYSR), daha önce kuracağını açıkladığı Güneş Enerjisi Santrali'nin kurulacağı arsayı satın aldı.

A+A-

Özyaşar Tel ve Galvanizleme Sanayi A.Ş. Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yayınladığı açıklamasında, Güneş Enerjisi Santrali kuruluşu için Malatya'nın Hekimhan ilçesinde 13 milyon 750 bin TL bedelle 94 bin 8,65 metre kare büyüklüğünde bir arsa aldığını duyurdu. 

Şirketin KAP'ta yer alan açıklamasında şu ayrıntılara yer verildi; 

"Özyaşar Tel ve Galvanizleme Sanayi A.Ş. olarak, 24 Eylül 2024 tarihinde yaptığımız KAP açıklamasında belirttiğimiz Güneş Enerjisi Santrali (GES) Yatırımı için gerekli olan arsa alımını gerçekleştirmiş bulunmaktayız. 

Arsa Alım Detayları :

Arsa Lokasyonu :  Malatya İli, Hekimhan İlçesi, Akmağara Köyü, 107 Ada, 49 Parsel, 94.008,65 m2

Alım Tutarı : 13.750.000 TL

Yatırım aşamaları ve ilgili gelişmeler konusunda gerekli bilgilendirmeler yapılmaya devam edilecektir. 

Saygılarımızla "

Şirketin 24 Eylül tarihinde yaptığı KAP açıklaması ise şöyle olmuştu: 

"Özyaşar Tel ve Galvanizleme San.A.Ş., Malatya İli Hekimhan İlçesi Akmağara Köyü 107 ada 49 parselde Güneş Enerjisi Santrali (GES) Yatırımı planlamaktadır. Onaylanan kapasite 6000 kWac/6.999kWp'dir. Yapılan fizibilite çalışmalarına göre, GES yatırımından yılda yaklaşık 11.000.000 kW üzeri elektrik üretimi yapılması hedeflenmektedir. Yatırımın Özyaşar Tel ve Galvanizleme San.A.Ş.'nin elektrik tüketim kapasitesinin %50'den fazla kısmını karşılaması planlanmaktadır.
Öngörülen yatırım tutarı KDV hariç yaklaşık 4.000.000 USD olup, piyasa koşullarına göre değişiklik gösterebilir. 
Saygılarımızla "

Etiketler : ,
İlgili Haberler